Legume

#crestere ghimbir #plantare ghimbir #ghimbir

Cum sa plantezi si sa cresti ghimbirul in ghiveci

Radacina de ghimbir este folosita la nivel mondial in preparatele culinare, aroma si savoarea sa. Mai mult, aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, avand proprietati antibacteriale, antivirale si antioxidante.

Aceasta planta, atat de apreciata in intreaga lume poate fi crescuta cu usurinta in ghiveci. Iata cum poti face acest lucru.

Ai nevoie de:

  • o radacina proaspata de ghimbir (o gasesti in supermarketuri)
  • un ghiveci
  • pamant pentru flori

Radacinile de ghimbir, la fel precum cartofii, pot incolti. Daca ai deja una incoltita, cu atat mai bine, daca nu, tot ce trebuie sa faci este sa scufunzi radacina intr-un vas cu apa calduta timp de minimum trei ore.

Intre timp umple un ghiveci cu pamant de flori. Ai grija sa alegi un sol care nu retine prea multa apa.

Asaza radacina de ghimbir in sol si acopera cu pamant. Daca ghimbirul este deja incoltit, ai grija sa il asezi cu coltul in sus.

Trebuie sa stii insa ca ghimbirul creste destul de greu, asadar trebuie sa ai rabdare. Poate dura pana la cateva saptamani pentru ca planta sa incolteasca, insa cu ingrijiri speciale in cateva luni te poti bucura de o planta frumoasa.

Pozitionarea ghiveciului

Pozitionarea ghiveciului este foarte importanta pentru planta. Trebuie sa tii cont de faptul ca ghimbirul trebuie tinut intr-un loc calduros, chiar si in timpul iernii. In acelasi timp, asigura-te ca planta nu sta in bataia directa a soarelui, dar ca are suficienta lumina naturala.

Udari dese

Ghimbirul are nevoie de un sol in permanenta umed, insa nu trebuie udat exagerat. Asigura-te ca ii pui zilnic cate un strop de apa. In timpul verii este posibil sa aiba parte de doua udari pe zi.

Pentru a nu uda planta excesiv este indicat sa o uzi cu ajutorul unei sticle cu pulverizator. Cand planta creste, pulverizeaza apa si pe frunzele acesteia nu numai la radacina, deoarece adora umiditatea.

Ingrasamant

Pentru a-i stimula cresterea si a te bucura de o planta stufoasa, este indicat ca o data la doua-trei luni sa ii adaugi un ingrasamant natural pe baza de alge de mare.

Recoltarea

Cea mai frumoasa parte a cresterii ghimbirului este faptul ca te poti bucura de savoarea si aroma acestuia in preparatele tale. Cand planta are deja patru luni, poti incepe sa tai mici bucatele din radacina. Pentru aceasta, trebuie sa indepartezi cu grija o parte din sol pentru a ajunge la radacinile plantei si sa tai din acestea atat cat ai nevoie.

Sursa foto: suburbantomato.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului