Legume

#plante crucifere #broccoli #conopida #legume

Totul despre plantele crucifere! Tu stii care sunt acestea?

Horticultorii folosesc termenul de plante crucifere pentru a descrieo gama de  legume precum: broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, varza chinezeasca sau cresonul de gradina.

 

Aceste legume sunt considerate crucifere, deoarece fac parte din familia Brassicaceae. Atunci cand vorbim de alimentatie sanatoasa, nutritie si super alimente, plantele crucifere se numara printre cele mai populare legume.

De fapt, legumele crucifere reprezinta o cultura dominanta peste tot in lume. Pana la inceputul secolului 20, plantele care sunt considerate member ale familei Brassicaceae erau clasificare in familia cruciferelor. Atat familia Brassicaceae din prezent, cat si cea a cruciferelor de altadata include legumele crucifere. De asemenea, mai inlcud si alte cateva sute de plante. Unele dintre aceste plante sunt ierburi crucifere.

Cum recunosti plantele crucifere

Termenul crucifere provine de la cruce/crucifix. Plantele care initial au fost clasificate in familia crucifere au fost grupate asa pentru ca toate produceau patru petale, dispuse in forma de cruce atunci cand infloresc. Plantele crucifere formeaza acest crucifix din petale cand infloresc. Aceste plante crucifere sunt parte a familiei Brassicaceae.

Printre cele mai raspandite plante crucifere se numara mustarul salbatic, ridichea salbatica, nap salbatic, nasturelul, lepidium.

Multe dintre aceste plante crucifere sunt considerate daunatoare pentru ca ajung sa invadeze gradinile si culturile. Unele dintre ele sunt folosite atat pentru mancat cat si in medicina, in unele regiuni ale lumii.

Pentru a preveni invazia plantelor crucifere este nevoie sa mentii solul cat mai uscat, pentru ca semintele pot germina tot anul doar daca solul este suficient de umed. Ierbicidele pre-emergente, cum ar fi faina din gluten de porumb, pot fi folosite timpuriu pentru a preveni germinarea semintelor. Pentru semintele care ajung sa germineze, un ierbicid post-emergent ar trebui aplicat inainte ca ierburile sa devina suficient de mari pentru a face seminte. In anumite zone, aceste ierburi pot fi arse, tinadu-se cont de masurile de precautie necesare.

In zonele in care plantele crucifere apar sporadic, acestea pot fi eliminate manual prin smulgerea din pamant sau prin aplicarea pe fiecare planta a unui ierbicid organic, cum ar fi otetul sau apa fiarta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului