Legume

#crestere legume #telina #usturoi #ceapa #morcovi #busuioc #rozmarin # crestere legume ghiveci

Stiai ca poti creste legume in propriul apartament, din resturile legumelor din frigider? Iata cum!

Ce ar fi ca macar, din cand in cand, sa poti creste in apartament legumele pe care le consumi frecvent? Ei bine, poti face acest lucru foarte usor, din resturile de legume pe care, in mod normal, le arunci.

 

Cu putina vointa, iti vei putea transforma bucataria intr-o mini-gradina. Iata care sunt legumele pe care le poti creste in propria locuinta in doar cativa pasi simpli.

Ceapa verde

Ceapa verde poate fi crescuta in casa, in doua feluri. Fie pastrand din ceapa verde cumparata partea cu radacini, fie din ceapa intreaga, care a inceput sa incolteasca.

In cazul in care doresti sa cresti ceapa din ceapa verde este important ca pe langa radacini, sa pastrezi si doi centimetri de tulpina. Pune ceapa intr-un vas cu putina apa, astfel incat doar 1/3 sa stea in apa. Plaseaza vasul in care ai pus ceapa la o fereastra si nu uita sa te asiguri ca are in mod constant apa.

In cazul in care folosesti o ceapa care a incoltit, pune ceapa intr-un pahar, cu radacinile jos. Adauga apa in pahar pana cand radacinile acesteia sunt in apa si plaseaza paharul la fereastra. In maximum doua zile vei putea observa ca ceapa prinde noi radacini. Acestea vor creste rapid. Asigura-te ca are in permanenta apa suficienta.  

Usturoi

Daca usturoiul pe care il ai in casa incepe sa incolteaca poti pune intr-un pahar cu putina apa, sau il poti planta intr-un ghiveci.

Morcovi

Morcovii sunt alte legume foarte usor de crescut, in apartament. In cazul morcovului trebuie sa pastrezi partea superioara a acestuia, pe care trebuie sa o aezi intr-un vas cu putina apa. Pune vasul la fereastra, deoarece morcovul are neovie de lumina pentru a creste. Cand incepe sa ii dea frunze noi, il poti muta intr-un ghiveci cu pamant.   

Telina

In cazul telinei este important sa pastrezi partea de joc a acesteia, pe care sa o plasezi intr-un bol adanc, cu apa. La fel ca in cazul morcovilor, in momentul in care incep sa-i creasca radacinile, telina trebuie mutata intr-un ghiveci cu pamant.

Rozmarin

Daca vrei sa cresti propriul rozmarin, tot ce trebuie sa faci este sa pui o ramurica din rozmarinul cumparat, intr-un pahar cu apa si sa o lasi sa prinda radacini. Muta apoi rozmarinul intr-un ghiveci cu pamant si, in mai putin de un an, te vei putea bucura de rozmarin crescut de tine.

In plus, daca tunzi constant rozmarinul, pe masura ce creste, pentru a-i da o forma frumoasa, te vei putea bucura de o planta decorativa care iti va parfuma si casa in mod placut.

Busuioc

Busuiocul poate fi, de asemenea, crescut in casa. Principul este acelasi ca in cazul rozmarinului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului