Legume

#aroma patrunjel #patrunjel

Cum poti pastra patrunjelul gustos si aromat timp de cateva luni

 

Daca si tie iti place patrunjelul trebuie sa stii aceste trucuri! Stiai cum sa il pastrezi cat mai mult timp proaspat si sa aiba acelasi gust aromat luni de zile? Exista cateva trucuri foarte simple si de ajutor. 

Conservarea in borcan de sticla - este una dintre cele mai populare tehnici pentru conservarea patrunjelului. Astfel, cu aceasta metoda, poti sa pastrezi patrunjelul in borcan steril, inchis ermetic, care poate fi pus in frigider. Inainte de a-l pune in borcan asigura-te ca speli foarte bine patrunjelul si il usuci complet. 

Pastrat sub forma de cuburi de gheata - pentru a folosi aceasta metoda trebuie mai intai sa toci patrunjelul marunt. Aseaza-l apoi in forme pentru gheata si toarna ulei de masline sau vegetal deasupra, apoi pune totul in congelator. 

Albirea (pentru pastrarea mai lunga) - Pune patrunjelul in apa clocotita pentru cateva secunde. Raceste-le apoi si taie-le marunt. Pune-le in tavi pentru gheata si adauga putina apa. Pune cuburile intr-o punga de congelator si bucura-te de gustul patrunjelului pentru o perioada mare de timp. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului