Legume

#legume #salata #gradina salata #plantare salata

Recipiente simple si creative pentru gradina de salata

Salata verde poate fi extrem de usor de cultivat cu putina creativitate chiar la tine in balcon, in casa sau intr-o gradina mica, acolo unde nu exista spatiu suficient. Secretul este sa o cresti in ghivece. Iata cateva astfel de idei pentru containerele tale de salata!

1. Carucior

Daca ai in gradina un carucior mai vechi de care nu mai ai nevoie, il poti transforma intr-un ghiveci original pentru salata. Este practic, iar in sezonul cald te va ajuta sa te bucuri mai mult timp de cultura de salata intrucat il poti muta in locuri mai umbroase din gradina. Da-i cateva gauri inainte pentru drenaj.

2. O jucarie veche

Nu arunca vechile jucarii ale copiilor tai, ci refoloseste-le! Daca fetita ta are un carucior de papusi sau unul de cumparaturi de jucarie, este timpul sa ii gasesti o alta intrebuintare. Umple-l cu pamant pentru legume si transforma-l in ghiveciul tau original pentru salata.

3. Containere colorate

Pana si o singura salata verde are farmecul ei, asa ca nu ezita sa folosesti recipiente colorate pentru salatele tale, chiar daca in ele incape numai o astfel de leguma. Bidoane rosii sau albastre, galetuse frumos pictate etc., tot ceea ce consideri ca se poate transforma intr-un ghiveci vesel si frumos.

4. Castron de supa

Fie ca este din plastic, din portelan sau din ceramica, castronul de supa poate reprezenta o excelenta si creativa optiune pentru containerul tau de salata verde. Cele din urma se pot gauri cu bormasina fara percutie si cu un burghiu tip "cap vidia".

5. Forme de modelaj

Transforma din plin clasica varianta de gradina de legume intr-una neconventionala cu ajutorul acestor recipiente inedite folosite initial la cu totul alte lucrari. Una dintre variantele de succes o reprezinta ghivecele care erau destinate prepararii gelatinei.

6. Cosuri de fructe

Da, ai citit bine. Cu siguranta un cos de fructe plin cu salata va face o impresie desavarsita atat tie, cat si invitatiilor tai. Pentru a-i oferi si mai multa culoare, ai grija sa il vopsesti sau sa plantezi mai multe soiuri de salata.

Sursa foto: extension.umd.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului