Legume

#legume # cum sa cultivi #legume chinezesti #gai lan #tatsoi #wombok

5 legume chinezesti pe care le poti creste acasa

Legumele chinezesti au castigat o popularitate remarcabila in tara noastra, fiind ingrediente excelente pentru preparate sanatoase, bogate in vitamine, minerale si fibre. Vestea si mai buna este ca poti incerca sa cresti si tu legume chinezesti acasa, cata vreme in supermarket sunt disponibile la preturi mai mari decat legumele noastre autohtone.

Daca iti plac felurile de mancare asiatice si vrei sa te bucuri de toate beneficiile acestei bucatarii, iata ce tipuri de legume chinezesti poti cultiva acasa, in gradina sau in ghivecele tale de interior!

1. Choy Sum. Choy Sum este denumirea oficiala a verzei chinezesti cu flori. Aceasta produce inflorescente mici de culoare galbena si frunze care seamana izbitor cu papadia. Tulpinile sale lungi si deschise la nuanta, precum si frunzele fragede, pot fi consumate prin sotare sau fierbere la aburi.



Sursa foto: homelife.com

2. Bok Choy. Cea mai cunoscuta salata verde chinezeasca se numeste Bok Choy. Tulpina alba arata ca un bulb in partea de jos, iar frunzele sunt de un verde crud intens. Se poate consuma proaspata sau gatita la aburi.



Sursa foto: homelife.com

3. Wombok. O alta leguma chinezeasca pe care o poti introduce pe lista culturilor tale viitoare din gradina este varza Wombok. Aceasta se evidentiaza prin forma sa ovala (diferita de varza traditionala rotunda) si prin frunzele subtiri, distribuite lejer, crete si de culoare galben-deschis.



Sursa foto: homelife.com

4. Tatsoi. Salata chinezeasca Tatsoi are o aroma discreta si o textura crocanta, placuta. Frunzele sale sunt mai inchise la culoare si mai mici decat alte verdeturi chinezesti, iar tulpinile lungi si albe. Poti consuma salata Tatsoi in stare cruda sau gatita in orice forma doresti.



Sursa foto: homelife.com

5. Gai Lan. Gai Lan este considerat echivalentul chinezesc al broccoli-ului. Cea mai buna metoda de a consuma Gai Lan-ul este sa il tragi cateva minute la tigaie, astfel incat sa isi pastreze o buna parte din textura sa crocanta.



Sursa foto: homelife.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare