Legume

#kalettes #noua leguma romania #leguma romania #leguma

O noua leguma este cultivata in Romania. Initiativa ii apartine unui buzoian

 

Un fermier din Buzau doreste sa extinda gama de legume care sunt cultivate in tara noastra.

Femierul spera ca romanii sa fie receptivi sa sa “prinda gustul” legumei pentru a creste productia. Acesta a avut un real succes dupa ce a inceput sa cultive broccoli si sparanghel. Prin urmare, a decis sa aduca in Romania Kalettes, un sortiment de varza care este popur in Germania, Anglia si Spania.

Varza Kalettes este o combinatie intre varza Kale si varza de Bruxelles. In plus, are numeroase beneficii pentru sanatate.

Buzoianul a plantat Kalettes pentru prima oara in 2022, pe un lot experimental. Adorit sa testeze reactia si interesul cumparatorilor. 

“Am plantat in martie, in alveole, am transplantat in aprilie in camp si, din aprilie pana in noiembrie – decembrie am avut grija de planta, care fructifica pe o perioada foarte lunga de timp. Anul acesta, am reluat ciclul. Am plantat-o in primavara, prin aprilie am pus-o in pamant, si o sa tina pana in decembrie, chiar ianuarie”, a declarat fermierul pentru adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului