Legume

#legume de vara #cultivare legume #legume #gradina de legume

Legume de vara care cresc repede

Abia astepti venirea verii pentru a te putea bucura de o recolta proprie, sanatoasa, proaspata, ecologica, insa este bine sa stii ca unele legume pot fi recoltate mai devreme, altele mai tarziu. Iata care sunt legumele de vara care cresc cel mai repede.

Chestiunea privind rapiditatea cu care se dezvolta plantele si ajung la maturitate este discutabila. Cat de repede inseamna repede? Potrivit specialistilor, 60-70 de zile este limita pana la care se coc aceste legume si sunt gata pentru a fi consumate de tine si de familia ta.
 

De ce sa cultivi legume de vara care cresc repede


Legumele de vara sunt ideale daca doresti sa obtii o recolta bogata, de mai multe ori. Practic, dupa prima recolta urmeaza cateva zile in care leguma creste din nou, apoi urmeaza a doua recolta si tot asa, pana la sfarsitul perioadei de dezvoltare.

Unele legume de vara care cresc repede se coc aproape in aceeasi perioada, ceea ce inseamna ca poti strange recolta si o poti conserva in diferite combinatii pentru sezonul rece.

1 Legume de vara care cresc repede: ardeii grasi

Ardeii grasi sunt legume de vara care au o dezvoltare foarte rapida, daca au parte de conditii meteo favorabile si daca sunt udati si pliviti regulat. Solul prielnic pentru ardeii grasi trebuie sa aiba un pH neutru. In general, prima recolta de ardei grasi se poate face dupa 70 de zile de la plantare.

2 Legume de vara care cresc repede: dovleceii

Dovleceii sunt legume de vara foarte sanatoase. In restaurantele de lux sunt preferati dovleceii mici, zucchini, deoarece au un gust dulceag. Dovleceii se coc la inceputul verii si continua sa apara pana spre finalul sezonului cald. Prima recolta de dovlecei se poate face cand leguma ajunge la dimensiunea unui castravete matur.

3 Legume de vara care cresc repede: castravetii

Castravetii atat de necesari hidratarii organismului incep sa apara cam la jumatatea verii, in functie de cat de mult soare primesc. Imediat ce florile incep sa infloreasca, este indicat sa uzi permanent castravetii, pentru o recolta bogata. Pana la prima recolta de castraveti trec aproximativ 58-68 de zile.

4 Legume de vara care cresc repede: salata verde

Salata verde nu este mare amatoare de temperaturi caniculare, astfel ca insamantarea ar trebui realizata in lunile de primavara. In maximum 50 de zile, poti avea pe masa frunze sanatoase de salata verde. Ai grija sa cultivi aceasta leguma in zone insorite, intr-un sol bine drenat. Uda permanent frunzele de salata, pentru a avea o recolta generoasa.

5 Legume de vara care cresc repede: ridichii

Ridichiile tale vor fi gata in 40 de zile de la plantare. Este indicat sa insamantezi ridichiile primavara, imediat ce timpul iti permite. Nu lasa aceste legume in pamant mai mult decat este cazul, deoarece vor fi atacate de viermi sau se vor usca pe dinauntru. Uda frecvent cultura de ridichii.

6 Legume de vara care cresc repede: spanacul

Spanacul poate fi plantat primavara, imediat ce timpul iti permite. In maximum 48 de zile obtii prima recolta de spanac.

7 Legume de vara care cresc reprede: fasolea verde

Fasolea verde necesita 50-55 de zile penru a fi buna de recoltat. Nu lasa fasolea sa creasca prea mult, deoarece va deveni atoasa si tare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului