INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Legume

#rosii #plantare #seminte

Cum plantezi semintele de rosii

In general, plantarea semintelor de rosii incepe cu aproximativ 6-8 saptamani inainte de ultimul inghet al primaverii. Rasadurile se vor planta afara la doua saptamani dupa trecerea perioadei de inghet. Plantarea semintelor nu este grea, insa necesita o anumite planificare.

 

Pentru a planta rosii din seminte ai nevoie de :

  • containere si ghivece;
  • pamant;
  • seminte de rosii .

 

1 Incepe plantarea semintelor de rosii inauntru, intr-un container cu pamant bine afanat si umed. Foloseste un mix de seminte de rosii. In vasul respectiv vei realiza cateva brazde adanci de cel putin un centimetru, in care pui semintele de rosii, la o distanta de mai putin de un centimetru.
 

2 Acopera cu pamant fiecare brazda in care ai pus semintele de rosii. Uda pamantul delicat si muta containerul intr-un loc calduros, cu o temperatura de 20- 25 de grade. Atunci cand semintele incep sa germineze si apar tulpinile de planta este important sa asiguri “culturii” tale o lumina buna. Poti amplasa containerul fie sub lumina directa a unui neon, fie in apropierea unei ferestre mari, care sa asigure lumina pe tot parcursul zilei.
 

3 In ziua a saptea de la plantare, semintele vor germina si vor aparea primele frunze.
 

4 In ziua a cincisprezecea, rasadurile tale sunt in continuare mici, insa vor mai creste. Daca frunzele au o culoare verde frumoasa, inseamna ca planta ta primeste lumina de care are nevoie.
 

5 In ziua 30 de la plantare vor aparea primele rasaduri adevarate de rosii.
 

6 Acum este momentul in care rasadul este bine dezvoltat si trebuie mutat intr-un container separat, individual, unde sa aiba destul spatiu pentru a creste in bune conditii.
 

7 Atunci cand muti fiecare rasad in container propriu, il scoti de jos in sus cu tot cu pamant. Poti folosi si o furculita veche pentru aceasta operatie.
 

8 Daca radacinile rasadurilor tale au crescut impreuna, incearca sa le desparti, tragand delicat de tulpina si frunzele rasadului.
 

9 Muta fiecare rasad intr-un container sau ghiveci propriu, in care ai pus pamant de calitate, bine afanat. Fa inainte o gaura pentru a pune rasadul.
 

10 Pune fiecare rasad in gaura din ghiveci si acopera-l cu pamant pana la primele frunze.
 

11 Rasadurile de rosie vor forma foarte repede noi radacini, iar planta ta va creste sanatoasa si viguroasa. Dupa ce ai facut mutarea, uda rasadurile.
 

12 Rasadurile trebuie sa stea intr-un loc caldut, la o temperatura de 15-20 de grade, pana cand apar primele frunze adevarate.
 

13 Cand primavara isi intra in drepturi si nu vor mai fi ingheturi, este momentul sa plantezi rasadurile sanatoase, cu radacini puternice afara. Pentru a obisnui planta cu temperaturile de afara, intai trebuie sa muti rasdurile la soare, in fiecare zi, cel putin cate patru ore, apoi gradual, le lasi din ce in ce mai mult afara, pana ce vor sta toata ziua la soare.
 

14 Daca rasadurile tale sunt mai lungi de 12 centimetri in momentul in care le plantezi afara, este bine sa rupi primele frunze de pe tulpina.

Sursa foto : www.cache.boston.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului