Legume

#castraveti #plante #legume

13 lucruri uimitoare despre castraveti

Castravetele nu este numai o leguma potrivita pentru salate si mancarurile usoare de vara. Aceasta leguma are proprietati uimitoare care te pot scapa din situatii jenante in viata ta cotidiana. Iata mai jos cateva lucruri interesante despre castravete :

 

1 Castravetii sunt legume care contin majoritatea vitaminelor de care ai nevoie intr-o zi. Un singur castravete contine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.
 

2 Te simti obosit dupa-amiaza? Uita de cafea sau alte bauturi energizante si mananca un castravete. Castravetii sunt o buna sursa de vitamine B si carbohidrati care iti vor reda energia de care ai nevoie pana la finalul zilei.
 

3 Te-ai saturat de aburul de pe oglinda din baie care apare de fiecare data cand te speli? Atunci incearca sa freci oglinga cu o felie de castravete. Acesta nu numai ca va elimina foarte repede aburul, dar va oferi baii tale o aroma proaspata de spa.
 

4 Melcii dau tarcoale gradinii tale si fac ravagii printre rasadurile tale? Atunci pune intr-o farfurie de tabla cateva felii de castravete si gradina ta va scapa intreg sezonul de daunatorii nepoftiti. Chimicalele din castravete reactioneaza cu aluminiul farfuriei si emana un miros imperceptibil pentru oameni, dar care este neplacut pentru daunatorii care vor elibera zona.
 

5 Vrei sa elimini celulita intr-un mod cat mai rapid inainte de a merge la piscina sau la plaja? Ei bine, tot castravetele te va salva. Freaca cateva felii pe zonele problema si in cateva minute pielea ta va arata mult mai bine. Substantele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, care va face ca pielea si tenul tau sa fie mai ferm si mai compact. Astfel vei reduce semnele vizibile de celulita si chiar si ridurile.
 

6 Vrei sa eviti mahmureala sau durerile de cap? Mananca o bucata de castravete inainte de culcare si te vei trezi proaspat si fara dureri. Castravetii contin suficiente cantitati de zahar si vitamina B care vor inlocui pierdea nutrientilor din corp, in momentele intense. Cu un singur castravete vei mentine echilibrul nutrientilor din corpul tau si vei evita atat durerile de cap, cat si mahmureala.
 

7 Esti la cura de slabire si simti ca foamea iti da tarcoale? Consuma cateva felii de castravete. Acestia au fost folositi timp de secole de catre exploratorii europeni pentru mese mici, care sa le ofere nutrientii de care au nevoie si sa previna aparitia infometarii.
 

8 Ai o intalnire imporatanta, insa ai realizat ca nu ai timp sa iti cureti pantofii? Atunci freaca o felie de castravete proaspat pe pantofi. Chimicalele din aceasta leguma iti vor face pantofii sa straluceasa si vei tine la distanta si apa.
 

9 Daca ai probleme cu scartaitul balamalelor de la usi, aplica putin suc de castravete pe zona problema. Vei vedea ca scartaitul va disparea.
 

10 Esti stresat? Nu ai timp pentru cateva momente de relaxare? Taie un castravete in mai multe felii pe care le pui intr-o oala cu apa fierbinte. Substantele din acesta vor reactiona cu apa fierbinte si vor emana o aroma proaspata si relaxanta. Stiintific este demonstrat ca aceasta aroma reduce stresul mamicilor si celor care se pregatesc pentru examene.
 

11 Tocmai ai mancat in pauza de masa de la serviciu si nu ai guma de mestecat sau bomboane mentolate? Tine apasat o felie de castravete in gura. Chimialele din aceasta leguma vor elimina bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplacut.
 

12 Cauti o solutie "verde" pentru a curata robinetii, chiuvetele sau alte obiecte din otel? Freaca obiectele respective cu o felie de castravete. Nu numai ca robinetii si chiuvetele tale vor luci de curatenie, dar astfel nu iti vei distruge degetele si unghiile cu substante toxice.
 

13 Ai scris ceva cu stiloul sau cu pixul si ai facut o greseala? Cu coaja unui castravete sterge incet greseala de scris. Aceeasi metoda o poti folosi si pentru creioane sau markere.

 

Sursa foto : www.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare