Legume

#ridichi #legume #ceapa #salata #gulie # napi # legume toamna # gradina toamna

5 legume pe care le poti planta toamna in gradina

Desi ai putea crede ca toamna este un sezon prea rece pentru ca plantele sa se mai dezvolte, exista anumite specii care prefera acest tip de clima. Iata cateva dintre legumele de care te poti bucura in aceasta toamna.


1. Ridichi

Ridichile ajung la maturitate intr-un timp foarte scurt si sunt foarte rezistente. Aceste legume pot fi plantate cu sase saptamani inainte ca temperaturile sa scada la limita inghetului. Pentru a se dezvolta armonios au, totusi, nevoie de sase - opt ore de soare in fiecare zi si de apa.


2. Ceapa

Ceapa este o alta leguma pe care o poti planta toamna in gradina. Poti folosi seminte, insa este mult mai bine daca alegi bulbi uscati. Ceapa este rezistenta, insa are nevoie de anumite conditii pentru a creste. In primul rand, distanta dintre bulbi trebuie sa fie destul de mare, astfel incat sa aiba loc sa creasca. Apoi, ceapa are nevoie de 12 ore de soare pe zi si trebuie udata saptamanal.


3. Nap

Napul este o planta erbacee care face parte din familia Brassicaceae. Pentru a se dezvolta are nevoie de cat mai mult soare, iar temperatura solului sa fie cuprinsa intre 5 si 20 de grade Celsius. Perioada de crestere a napului este cuprinsa intre 70 si 95 de zile de la plantare.


4. Salata verde

Salata verde este una dintre legumele care nu au nevoie de foarte multa ingrijire. Pentru a se dezvolta corespunzator, solul trebuie sa fie bine drenat si sa beneficieze de sase ore de soare pe zi. O data la zece zile, salata verde are nevoie de apa. Este una dintre legumele de care te poti bucura toamna, fara a avea probleme cu ingrijirea ei.


5. Gulie

Gulia trebuie plantata cu sase - opt saptamani inainte ca primele semne de inghet sa apara. Astfel, pana la sfarsitul toamnei te vei putea bucura de aceasta leguma. Pentru a creste si a se dezolta armonios, gulia are nevoie de cel putin sase ore de soare pe zi. In ceea ce priveste solul, acesta trebuie sa fie umed, bine drenat.



Sursa foto: youbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare