Legume

# fukushima #japonia #legume #plante #fructe #mutatii genetice

Legumele si fructele cultivate langa Fukushima, precum si animalele din zona, prezinta mutatii

Imagini cu legume si fructe deformate din zona Fukushima, Japonia, au fost postate pe platforma de stocare imagini Imgur, ceea ce a ridicat semne de intrebare in randul populatiei: este sau nu dezastrul de la centrala nuclera responsabil pentru mutatiile plantelor?

Legumele si fructele au forme neobisnuite, cu galme si noduri pe toata suprafata. De exemplu, o rosie are pe suprafata ei o multime de alte rosii mai mici, iar dimensiunea acesteia este exagerat de mare, in comparatie cu rosiile obisnuite.




Piersicile si porumbul si-au dublat forma, iar varza a crescut de trei ori mai mare decat o leguma normala.






Fluturi giganti

Acesta nu este primul caz in care panica se instaleaza in randul populatiei. In august 2012, cercetatorii japonezi au descoperit fluturi mutanti in regiune. 144 de exemplare de fluturi dintr-o specie comuna au fost colectati din zona si s-a descoperit ca 12% dintre ei aveau semne de mutatii, precum schimbari in ceea ce priveste culoarea, diformitati ale antenelor si aripi mici.


Iepuri fara urechi

Iepurele fara urechi s-a nascut la 30 de kilometri de Fukushima. Acesta se comporta normal si nu prezinta alte diferente fata de restul iepurilor. Potrivit unor experti, animalul s-a nascut cu malformatii ca urmare a scurgerilor de substante radioactive de la centrala devastata de tsunamiul din 11 martie 2011.


Pesti mutanti

Un peste puternic radioactiv a fost pescuit la cateva zeci de kilometri de Fukushima. Pestele, capturat la 4 iulie in orasul Hitachi, prezinta o cantitate de Cesiu radioactiv de peste 1.000 de bequereli pe kilogram, in conditiile in care limita pentru alimente a fost stabilita la 100 de bequereli pe kilogram.


Accidentul nuclear de la Fukushima - Daiichi

In urma unui cutremur cu magnitudinea de 8.9 grade care a lovit Japonia si a provocat un tsunami devastator, fabrica nucleara Daiichi din Fukushima a suferit daune majore. Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc la data de 11 martie 2011 si este considerat a fi cel mai mare dezastru nuclear care a avut loc in lume, dupa accidentul de la Cernobil, din 1986.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare