Gradini spectaculoase

#versailles gradini #versailles # Palatul Versailles #gradini Palatul Versailles

Minunile de la Versailles. 5 lucruri pe care nu le stiai despre cele mai renumite gradini

Gradinele de la Versailles reprezinta una dintre principalele atractii ale Frantei. Se intind pe o suprafata de 800 de hectare, iar intretinerea lor costa o avere. Arhitectura lor a fost creata de catre Andre le Notre (1613-1700), care a avut grija de ele timp de 40 ani si le-a adus la forma istorica si moderna pe care o au acestea si astazi. Toate aceste minunatii au fost realizate la dorinta Regelui Ludovic al XIV-lea, care avea o mare inclinatie spre frumos. Iata cateva lucruri inedite despre gradinile de la Versailles de care nu stiai:


1. Consuma un volum imens de apa

Costul volumului de apa pe care il consumau gradinile de la Versailles in trecut reprezenta o treime din suma alocata intretinerii intregului Palat. Apa care se consuma era la vremea formarii lor aproximativ aceeasi cu cea consumata de intreg orasul Paris.


2. Linii de transport pentru vizitatori

Gradinile de la Versailles se intind pe o suprafata imensa, iar vizitarea lor in doar o zi este practic imposibila. In acest scop, au fost amenajate linii de trenulete si masini electrice, pentru ca vizitatorii sa ajunga pana la cele mai indepartate colturi ale acestor minunate gradini.


3. Asezate dupa punctele cardinale

Centrul gradinilor de la Versailles este imprejumuit de un imens canal de apa in forma de cruce, iar gradinile sunt impartite in patru zone, exact dupa pozitia punctelor cardinale.


4. Grupuri statuare inedite

Grupurile statuare de la gradinile de la Versailles sunt asezate cate patru si infatiseaza anotimpurile, continentele sau diverse temperamente umane. Exista si o piramida imensa din marmura, care este sustinuta de tritoni si delfini din plumb.


5. O vegetatie unica si splendida

Gradinile de la Versailles cuprind aproximativ 200.000 de arbori, cateva sute de statui si grupuri statuare, 1.700 de bazine si fantani functionale, 620 de jeturi de apa, Marele Canal, care se intinde pe o suprafata de 23 hectare. Alimentarea cu apa se face prin 35 de kilometri de tevi. Anual, in gradinile de la Versailles se planteaza circa 210.000 de flori.



Sursa foto: worldalldetails.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului