Gradini spectaculoase

#unelte gradinarit #gradinarit #flori #gradina #pomi #amenajarea gradinii #gradina butchard

Gradinile Butchart din Canada, un loc spectaculos, care se transforma in functie de anotimp

Gradinile Butchart din Canada au luat nastere la initiativa inginerului Robert Pim Butchart, care, atras de bogatia de calcar din Ontario, Coasta de Vest a Canadei, a dezvoltat o cariera de ciment in aceasta zona si s-a mutat aici cu intreaga familie. Pe langa meseria sa, Robert Pim Butchart era foarte pasionat si de gradinarit, asa ca a inceput sa sadeasca cateva plante in jurul casei sale, in special trandafiri si mazare.

                                          

Au transformat cariera de calcar intr-o gradina imensa

Dupa ce Butchart a epuizat depunerile de calcar, sotia sa a venit cu o idee geniala. A transformat groapa de calcar in terenuri agricole, imprastind peste aceasta tone de sol. Incetul cu incetul, cariera s-a transformat intr-o gradina spectaculoasa si infloritoare.

   

O dezvoltare rapida si uimitoare

Intre anii 1906 si 1929, familia Butchart a creat o gradina japoneza pe malul marii, o gradina italiana pe fostul lor teren de tenis si o frumoasa gradina de trandafiri. Un colectionar inrait, Butchart a adunat in gradina sa si numeroase specii de pasari, precum rate sau pauni.

                                

Dupa moartea sotilor Butchart, gradina a ramas in grija nepotului lor Ian Ross, care s-a ocupat indeaproape de ea, transformand-o intr-o destinatie de renume pe plan international. In lunile de vara, aici au loc concerte simfonice in aer liber si si multe alte tipuri de spectacole. Gradina se transforma spectaculos in fiecare anotimp, iar de Craciun aceasta devine un loc magic.

  

O gradina unica, cu peste 1 milion de plante

Gradina Butchart si-a castigat renumele international prin varietatea de plante pe care le detine. In fiecare an, aici sunt plantate peste un milion de plante si se gasesc peste 900 de soiuri de flori, care infloresc neincetat din martie pana in octombrie. Gradina Butchart este vizitata anual de peste un milion de persoane, care sunt atrase in principal de jocul incredibil de culori ale florilor de primavara, dar si de divertismentul pe care il ofera in fiecare sambata focurile de artificii de toamna sau decoratiunile magice de Craciun, in linistea iernii.

                               

Sursa foto: butchartgardens.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului