Gradini spectaculoase

#Gradinile Generalife #granada #gradini spectaculoase #gradini uimitoare #amenajare gradina

Gradinile Generalife din Granada, locul de odihna preferat al regilor Spaniei

Numele acestor gradini spectaculoase din regiunea Granada se traduce prin "Gradinile arhitectului" sau "Gradinile Guvernatorului". Generalife sunt localizate pe dealul Cerro del Sol si includ spatii verzi intinse, cu cate o surpriza placuta privirii in fiecare coltisor, fara ca natura sa fie prea mult intrerupta de cladiri, cu exceptia palatului - fortareata Alhambra.

Iata cateva lucruri interesante despre aceste gradini minunate in care se refugiau regii Spaniei atunci cand aveau nevoie de o pauza de relaxare:

Privelistea

Sursa foto: afterorangecounty.com

Cateva cladiri din Parcul Generalife sunt structuri parazite, realizate de catre crestini; una dintre ele este Galeria de Vest situata in partea estica a gradinilor, care are doua etaje ce se ridica semete deasupra spatiului verde. Terasa este insa adevaratul suflet al parcului, unde senzualitatea influentelor arabesti razbate in mijlocul naturii. Aici nu vei avea parte doar de plante deosebite, ci si de susurul discret al apei care strabate aceasta parte a gradinilor. Privelistea din cel mai inalt punct al parcului include intregul oras Granada, dar si raurile Genil si Darro si piscurile muntilor Sierra Nevada.

Istoria Gradinilor Generalife

Sursa foto: en.wikipedia.org

Se pare ca parcul a luat nastere in secolul al XIII-lea, cand regele Abu I-Walid Isma'il l-a construit si decorat pentru prima oara. Fortareata Alhambra a fost aproape distrusa in perioada crestina, cand rebelii s-au ridicat impotriva conducatorului Mohammed al V-lea, iar schimbarile aduse atunci gradinii nu au constat, probabil, doar in renovarea acesteia, ci si in redecorari deosebite. Plantele care se gasesc acum in aceasta gradina depasesc 160 de specii, printre care se numara si Creasta Cocosului. Desi asociati in cultura spaniola cu cimitirele si mormintele, chiparosii ocupa un loc de cinste in Generalife.

Accesul vizitatorilor

Sursa foto: en.wikipedia.org

In intervalul noiembrie - februarie, vizitatorii pot patrunde in minunatele gradini de luni pana duminica, intre orele 08:30 si 18:00, iar din martie pana in octombrie programul este prelungit pana la ora 20:00. Costurile de intrare variaza intre 6 euro pentru vizitarea gradinii, 7 euro pentru accesul general al persoanelor de peste 65 de ani si 13 euro pentru accesul general al adultilor, care pot vizita si Palatul Alhambra fara a plati costuri suplimentare. Copiii mai mici de 12 ani si persoanele cu dizabilitati au acces gratuit in Gradinile Generalife.

Sursa foto: appi101.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare