Gradina Botanica a Muzeului de Istorie Naturala din Copenhaga

Gradini spectaculoase

#gradini spectaculoase #gradini uimitoare #copenhaga #gradina botanica #Muzeul de Istorie Naturala

Gradina Botanica a Muzeului de Istorie Naturala din Copenhaga

Gradina Botanica a Muzeului de Istorie Naturala din Copenhaga este unul dintre principalele puncte de atractie ale capitalei Danemarcei. Intinzandu-se pe o suprafata ce depaseste 10 hectare, acest obiectiv turistic a devenit celebru datorita numarului mare de sere, unele datand inca din 1874.

Daca ti-ai propus sa vizitezi Copenhaga anul acesta, trebuie neaparat sa bifezi si acest loc special. Gradina botanica din capitala daneza se mandreste cu cea mai mare colectie de plante din intreaga lume, fiind un veritabil muzeu viu ce abia isi asteapta vizitatorii.

Scurt istoric



Gradina Botanica a Muzeului de Istorie Naturala din Copenhaga a fost infiintata in 1600, insa abia in 1870 s-a mutat in locul in care se afla in prezent. In contextul in care tot mai multe gradini si sere erau fie abandonate, fie demolate, acest loc isi propunea sa salveze o intreaga colectie de plante medicinale daneze.

Colectiile pe care le adaposteste

Spre deosebire de alte gradini de acest tip, Gradina Botanica a Muzeului de Istorie Naturala din Copenhaga iese in evidenta prin numarul impresionant de colectii de plante pe care le adaposteste. Astfel, aceasta reuneste peste 13.000 de specii ale florei, clasificate pe sectiuni, mai exact: plante perene (1.100 de specii), plante de origine daneza (600 de specii) si plante anuale (circa 1.100 de specii). Mai mult, gradina botanica daneza prezinta si nenumarate specii de arbori, cel mai vechi datand din 1806.

Serele sale



Serele sale consituie un alt punct de atractie pe care ar trebuie sa-l treci pe lista. Aceasta gradina botanica adapostita de Muzeul de Istorie Naturala din Copenhaga numara nu mai putin de 27 de sere, cel mai vechi complex datand din 1874.



Una dintre sere, de 50 m lungime, adaposteste o impresionanta colectie de cactusi si alte plante suculente, in timp ce altele reunesc minunate specii de flori, precum begoniile si orhideele. Mai multi, aici poti regasi o sera dotata cu aer conditionat pentru a crea un mediu propice de dezvoltare plantelor arctice.

Sursa foto: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului