Britzer Garten din Berlin, o gradina spectaculoasa de vizitat in aceasta primavara

Gradini spectaculoase

#primavara #berlin #gradina spectaculoasa #gradini spectaculoase #Britzer Garten

Britzer Garten din Berlin, o gradina spectaculoasa de vizitat in aceasta primavara

Britzer Garten din Berlin, Germania este un parc imens amplasat in sudul capitalei si construit in 1985. Parcul se intinde pe 90 de hectare si include o sumedenie de gradini, lacuri, parcuri, locuri de joaca, dar si peluze perfecte pentru a-ti petrece timpul liber plimbandu-te. O vasta colectie de flori colorate, inclusiv trandafiri sau narcise, te asteapta daca iti propui sa ii treci pragul. Trebuie spus ca primavara este perioada perfecta pentru o vizita, cand are loc Festivalul Lalelelor (sfarsitului lui aprilie-inceputul lunii mai).

Britzer Garten din Berlin, Germania este un parc imens amplasat in sudul capitalei, ce a fost construit in 1985. Parcul se intinde pe 90 de hectare si include o sumedenie de gradini, lacuri, locuri de joaca, dar si peluze perfecte pentru a-ti petrece timpul liber plimbandu-te. O vasta colectie de flori colorate, inclusiv trandafiri sau narcise, te asteapta daca iti propui sa ii treci pragul. Trebuie spus ca primavara este perioada perfecta pentru a vizita Britzer Garten, cand are loc Festivalul Lalelelor (sfarsitului lui aprilie-inceputul lunii mai).

Gradina Britzer, Berlin - scurt istoric

In Britzer Garten se organizeaza regulat cursuri de gastronomie, concerte, evenimente, activitati sportive.





In anul 2002, Britzer Garten a fost votata drept una dintre cele mai frumoase zece gradini ale Germaniei. Inceputul de sezon este marcat anual printr-o poteca de 2 kilometri delimitata de narcise, lalele si alte flori de primavara imbobocite.





Daca ajungi in acest loc minunat la mijlocul lui aprilie, in functie de starea vremii, sute de mii de lalele intr-o suita de culori si forme infloresc intr-un spectacol fascinant denumit "Lalele in Gradina Britzer".

Arhitectura si arta joaca un rol esential



De-a lungul restaurantului Kalenderplatz din Britzer Garten, se afla cel mai mare cadran solar din Europa, cu un diametru de 99 m.



In iunie si septembrie, Gradina Trandafirilor devine o atractie majora a gradinii din Berlin, datorita sutelor de trandafiri multicolori care o populeaza.





Intrarea in Gradina Britzer cu bicicleta sau caini este interzisa, intrucat acest loc isi doreste in primul rand sa respecte natura, dar si sa asigure linsitea vizitatorilor. Acestia din urma trebuie sa plateasca o mica taxa de intrare. Daca vizitezi gradina dimineata, cel mai probabil te vei intalni cu o multime de tineri care fac jogging de-a lungul parcului, intr-un decor superb, presarat cu flori.

Principala intrare in parc este situata la Buckover Damm, langa cimitirul Neulkoelln. Ca punct de reper, la intrarea in gradina exista o mare sculptura a artistului Rolf Szymanski intitulata "Fette henne".

Sursa foto: thomasmoser-berlin.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului