Cirese
Sursa foto: smittenkitchen.com
Luna iunie mai este cunoscuta si ca luna lui Ciresar. Este lesne de inteles de ce. In aceasta luna se coc ciresele! Cele mai gustoase si aromate cirese sunt ciresele de iunie. Culege ciresele pe masura ce se coc si daca nu le poti consuma pe toate congeleaza-le sau transforma-le in dulceata pentru a te bucura de aroma lor intregul an.
Capsune
Sursa foto: lifehack.org
Capsunele si-au facut aparitia inca din mai, insa acestea continua sa rodeasca pe tot parcursul lunii iunie. Exista insa si soiuri care fac fructe pana toamna tarziu. Culege frcutele zilnic, sau o data la doua zile, pe masura ce se coc si bucura-te de gustul si aroma acestora.
Visine
Sursa foto: argumentpress.ro
Visinele se numara si ele printre fructele lunii iunie. Acestea sunt folosite de gospodine la prepararea dulceturilor, compoturilor sau sunt congelate pentru a putea fi utilizate tot timpul anului la prepararea diverselor prajituri.
Zmeura
Sursa foto: supergardener.com
Zmeura incepe sa se coaca incepand cu jumatatea lunii iunie si va produce fructe pana la finalul lunii iulie. La fel ca si capsunele, aceste fructe se coc pe rand, asadar va trebui sa le culegi periodic.
Atentie insa, zmeura odata culeasa nu rezista mai mult de doua zile la frigider si una la temperatura camerei. Asadar consuma-le rapid, congeleaza-le sau transforma-le in gem ori dulceata.
Caise
Sursa foto: harvesttotable.com
Spre finalul lunii iunie incep sa se coaca si caisele timpurii. Aceste fructe sunt delicioase in dulceturi si compoturi, asadar nu le lasa sa se strice in pom ci culege-le permanent.
Sursa foto principala: heidersberryfarm.com