Fructe

#activitati gradinarit iulie #visini #ciresi #pruni #ingrijire pomi fructiferi # peri #meri #iulie #caisi #pomi fructiferi

Cum sa ingrijesti corect pomii fructiferi in luna iulie

Pomii fructieri nu trebuie neglijati in luna iulie, daca vrei sa te bucuri de roade bogate. Cei mai multi dintre arborii fructiferi sunt panditi de multe pericole in aceasta luna. De la seceta si pana la insectele daunatoare sau pasarile ce doresc sa se bucure de roadele pomilor tai, toate iti pot compromite cultura.

Iata cum iti poti feri arborii de periolele lunii iulie!

Udarea pomilor fructiferi in iulie

In lunile secetoase, trebuie sa te asiguri ca pomii tai au suficienta apa la dispozitie. O data pe saptamana sau chiar de doua ori, este indicat sa uzi foarte bine. Udarea pomilor trebuie realizata dimineata foarte devreme, sau seara, dupa apus.

Tunde-le ramurile daca este necesar

Chiar daca tunderea pomilor se realizeaza primavara si/sau toamna, este foarte important sa verifici in permanenta starea acestora si sa indepartezi de indata ramurile uscate, rupte sau pe cele atacate de boli ori daunatori. In caz contrar toata recolta poate fi compromisa.

Merii si perii

Daca ai soiuri de meri si peri care se coc in luna iulie, este indicat sa culegi fructele inainte de a fi coapte excesiv. Iti dai seama daca un fruct este copt atunci cand il rasucesti usor si acesta se desprinde de pe ramura pomului fructifer.

Culegerea merelor si a perelor nu ar trebui sa afecteze pomii. Pe cat posibil, este indicat sa strangi fructele cu atentie, fara sa rupi crengile. Daca lasi ca fructele sa se coaca prea mult, risti ca acestea sa se scuture din copac si sa cada.

Prunii

Daca vremea este buna, poti avea parte de o recolta bogata de prune. Trebuie sa sustii crengile foarte incarcate cu ajutorul unor suporti speciali din lemn. In caz contrar, sub greutatea fructelor ramurile ar putea ceda.

Ciresii si visinii

Ciresele si visinele sunt delicioase nu doar pentru tine, ci si pentru pasari si insecte. Iar cum aceste fructe de afla in plin sezon de coacere. Pasarile vor ataca fructele in momentul in car sunt coapte. Asadar, daca le vezi ciugulite inseamna ca poti incepe sa le culegi. Daca le lasi prea mult timp in pom, risti ca acestea sa putrezeasca.

Caisii

Caisele sunt gata de recoltat cand capata o nuanta de galben inchis spre portocaliu. Cand sunt coapte, acestea se desprind cu usurinta de ramuri si au un parfum specific.

Sursa foto: starkbros.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului