INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#studiu #divort #uniunea europeana #romani #rata divorturilor

Romanii sunt fruntasi la divort in Uniunea Europeana

Romania ocupa printre primele locuri la rata de divorturi in Uniunea Europeana, se arata in datele oferite de Institutul National de Statistica.

 

Divortul, o solutie gasita de romani


Romania este fruntasa in privinta divorturilor din Uniunea Europeana. Conform datelor INS, sunt 1.52 divorturi la mia de locuitori. In 2010 s-au inregistrat peste 32.000 de divorturi. Specialistii considera ca acest lucru se intampla din cauza ca pasiunea si atractia fizica sunt confundate cu iubirea. Cauzele invocate de catre romani, in 2010, pentru a divorta, au fost:

  • 5% alcoolism;
  • 5.2% violente fizice;
  • 7.2% infidelitate conjugala;
  • 7.2% diverse cauze;
  • 30.1% acordul partilor;
  • 45.5% alte situatii.


In 58% din cazuri, divorturile au fost pronuntate din vina ambilor soti. In 22% din cazuri, divorturile s-au pronuntat din vina sotului, iar 6.9% din vina sotiei.

Astfel, 21% dintre casatorii au luat sfarsit in 2010. In jur de 6500 de cazuri, era vorba despre casatorii cu o vechime mai mica de 3 ani. La recensamantul din 2011, s-a constatat ca romanii se casatoresc tot mai rar, iar ca media de varsta la care are loc casatoria a crescut.

In Romania, primul val de divorturi a fost inregistrat incepand cu 1990, cand multe casnicii s-au destramat dupa intrarea in democratie. Un al doilea val a fost inregistrat in 2000. De-a lungul anilor de dupa revolutie, principalele motive de divort au fost legate de infidelitati si nepotrivire de caracter. Un rol important il joaca si banii. Cu cat cineva se bucura de o situatie financiara mai buna, cu atat poate fi tentat mai mult sa desfaca o casatorie care nu functioneaza.

Cand casatoria nu trebuie sa aiba loc

Specialistii in domeniu atrag atentia asupra tendintei oamenilor de a confunda dragostea cu sexul si entuziasmul de la inceput. In primele perioade ale relatiei, se poate sa existe o stare de euforie, in care cei doi parteneri nu se mai satura unul de celalalt. Dupa ce isi consuma energia si isi satisfac dorintele, se trece intr-o etapa mai realista, in care incep sa iasa la iveala adevaratele trasaturi ale fiecarei persoane. In unele cazuri, acestea constata ca sunt incompatibile. De aici si pana la divort mai este doar un pas.

Cei care se gandesc sa se casatoreasca trebuie sa fie maturi, pentru a sti exact ce isi doresc in viata. Astfel de persoane au sanse mai mici de a se cupla cu o persoana nepotrivita deoarece se cunosc pe ei insisi destul de mult si stiu ce sa caute la un partener.

O alta greseala poate fi dorinta de a-si intemeia o familie cu orice pret. In special femeile se grabesc sa-si gaseasca un sot pentru a se aseza la casa lor, pentru a avea un statut in societate si pentru a putea deveni mame. Daca, insa, dorinta de a fi sotie si mama este mai importanta decat compatibilitatea cu partenerul de viata, traiul impreuna devine dificil.

Un alt motiv pentru esecul unei casnicii este necunoasterea. Cand cei doi parteneri nu se cunosc destul de bine, nu stiu ce asteptari exista din partea fiecaruia. Scenariile personale, ghicitul sau presupunerile nu sunt o solutie. Pentru ca o casnicie sa reziste, viitorii miri trebuie sa discute pentru a se lamuri ce-si doreste fiecare, cum isi imagineaza viata, care sunt planurile de viitor, ce asteptari are de la celalalt etc.
 

Sursa foto: opera.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare