Dragoste

#persoana greu de iubit #iubirea toxica #iubire

Persoana greu de iubit si iubirea toxica

Sunt relatii in care unul dintre parteneri se intreaba la un moment dat din ce cauza tot da sansa dupa sansa unei persoane, relatiei cu ea si totusi simte ca lucrurile stau pe loc. Se intreaba din ce motiv devine un lucru din ce in ce mai greu de dus si persoana de langa, din ce in ce mai greu de iubit.

Cine este aceasta persoana greu de iubit?

Persoana greu de iubit este persoana care a fost dezamagita cel putin o data si a decis sa nu mai creada in iubire!

Cum este aceasta persoana?

Poate uneori avem tendinta sa-i dam dreptate acestei persoane, pe principul stravechi din popor: "cine se arde cu ciorba, sufla si-n iaurt!" Atata timp cat vorbim despre a invata din experienta si a dezvolta atentia si prevederea, atitudinea este utila, deoarece ne arata cum sa devenim o varianta mai buna a noastra, cum sa cerem si sa luam de la viata bucurie, frumusete. Se cheama ceea ce avem tendinta sa numim "experienta de viata" si chiar este, daca stim la ce se refera aceasta cu adevarat.

Capcana in care cad persoanele "dezamagite" este de fapt tendinta de a confunda pe "am experienta de viata" cu "am trait o experienta de viata din care am invatat cum sa-mi fie mai bine data viitoare". Aceste persoane considera ca "experienta de viata" inseamna a trai multe experiente, cantitativ vorbind. Experienta de viata inseamna de fapt sa invatam ceva util din intamplare, nu neaparat sa bifam multe pe agenda vietii, pentru ca mai apoi sa ne gasim scuze ca sa devenim din ce in ce mai speriati si evitanti! inseamna sa devenim mai atenti la nevoile si dorintele noastre, nu sa renuntam la "intamplarile" pe care viata ni le scoate in cale pentru ca "stim" noi ca s-ar putea sa doara! Experienta de viata inseamna sa ne dam voie sa traim tot ce vine spre noi si sa transformam acea situatie in ceva benefic, pentru ca, daca noi nu facem situatiile sa se intample cum vrem noi, ne "intampla" ele pe noi cum vor ele!

Persoana care nu mai crede in iubire considera ca "stie" ca: "iubirea nu exista, ca nu va dura, ca va fi din nou dezamagita, ca s-ar putea s-o doara, ca totul este trecator s.a.m.d.". Astfel, ea nu va fi dispusa sa-ti acorde o sansa reala, deoarece nu este dispusa sa-si acorde ei insasi o sansa reala!

Citeste continuarea pe lauramariacojocaru.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare