INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#comunicare cuplu #intimitate #greseli cuplu #decizii cuplu #conflicte cuplu

Greseli de evitat cand locuiti impreuna

Cand te muti cu persoana iubita , incepi o noua viata in prezenta acestui om cu care vei impartasi mult mai multe lucruri decat pana acum. Se intampla, insa, ca graba sau neatentia sa duca la greseli care distrug relatia sau care afecteaza negativ convietuirea.

Iata in continuare X greseli de evitat atunci cand locuiti impreuna:

1 Condamnarea celuilalt pentru insensibilitate

In mod normal, cuplurile care se muta impreuna stiu ca relatia este una serioasa, cu perspective de casatorie. Cu toate acestea, nu toti oamenii sunt pregatiti sa impartaseasca absolut totul cu partenerul lor, chiar si atunci cand il iubesc sincer si il vor langa ei.

Daca iubitul sau sotul tau iti traseaza niste limite privind viata lui privata, este bine sa-ti pastrezi o perspectiva obiectiva in loc sa te grabesti sa-l acuzi de insensibilitate. Uneori, cand o persoana refuza sa fie o carte deschisa pentru celalalt, chiar si atunci cand impart aceeasi baie, motivul poate fi altul decat relatia actuala. Reticenta poate fi cauzata de ceva intamplat in trecut, care duce la probleme de incredere.

2 Conflictele pe criteriul invingatorului

Odata ce te-ai mutat cu cineva, se poate sa simti ca dispui de mai multe drepturi asupra celuilalt si de mai multa libertate de actiune. Daca pana acum conflictele erau duse chiar si de la distanta, acum ai de ales intre a merge la culcare suparati sau a rezolva problema imediat ce apare.

O greseala este sa mentii un conflit deoarece vrei sa iesi invingator in acea discutie. Ideea este sa gasiti impreuna o solutie satisfacatoare. De aceea, in loc sa prelungesti o stare, trateaza lucrurile cu calm si arata-i persoanei iubite ca te intereseaza sa ajungeti la un punct comun, nu sa-i arati cat de bun orator esti.

3 Asteptari exagerate

Multe persoane au asteptari mari de la relatie in urma mutatului impreuna. Unele pot fi justificate, altele nu. De aceea, este deosebit de important sa comunici cu persoana iubita si sa aflati fiecare ce asteptari si nevoi are celalalt, astfel incat locuitul impreuna sa fie cireasa de pe tort si nu o incercare de solutionare a unor vechi probleme. Important este sa comunici, nu sa speri in tacere ca lucrurile se vor imbunatati doar pentru ca stati in aceeasi casa.

4 Imposibilitatea de a lua decizii impreuna

Cand locuiesti impreuna cu partenerul de viata, mai devreme sau mai tarziu apare nevoia de a lua decizii impreuna. Cand se strica un robinet sau cumparati mobila sau platiti o factura, pot aparea situatii in care sunteti nevoiti sa rezolvati lucrurile printr-o decizie de comun acord. Daca unul dintre parteneri nu vrea sa-si asume aceasta responsabilitate, relatia are de suferit.

5 Lipsa spatiului personal

Cand unul dintre parteneri avea camera sau biroul lui si nu mai beneficiaza de acest spatiu odata ce se muta cu persoana iubita, pot aparea conflicte. Este recomandat ca unele lucruri din trecut sa nu se schimbe, pentru ca nivelul de confort sa ramana acelasi sau sa creasca. Nevoia unui spatiu personal joaca un rol important in mentinerea unui echilibru intr-o relatie sanatoasa.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare