Do it yourself

#curs decorator floral #atelierele ilbah #flori nunta #aranjamente florale #buchet flori

Tutorial: Fii unica! Pregateste singura aranjamentele florale pentru nunta

Vrei o nunta de vis, dar poate nu ai un buget prea mare de investit in decoratori si materiale de decor scumpe. Exista o solutie care nu doar te va scuti de o investitie considerabila, ci te va face sa te simti unica in cea mai speciala zi: poti sa realizezi singura aranjamentele florale. Astazi te invatam cum sa realizezi ornamentele pentru lumanari. 

Timp de realizare – 3 ore

De ce avem nevoie?

Pentru realizarea lumanarilor de nunta am folosit urmatoarele: 2 lumanari de 1 metru si 20 de centrimetru, 2 sfere din burete, rafie, 20 de trandafiri, 25 de frezii si 20 de fire de lisiantus.

Pasul 1: pregatirea florilor si a sferei din burete.

Initial am pregatit florile in sensul ca le-am taiat si le-am lasat in apa cu hrana, pentru aproximativ 2 ore. In acelasi timp am inmuiat si sferele din burete in apa cu hrana. Ulterior le-am sculptat si fixat, cu ajutorul rafiei, pe fiecare dintre cele doua lumanari.

Pasul 2: fixarea buretelui si introducerea florilor cu mare atentie.

Pasul 3: aranjarea florilor pe suportul din burete.

Am inceput cu trandafirii, am continuat cu lisiantusul si pentru o pata de culoare, am incheiat cu freziile mov. Dupa fixarea lor este necesara taiarea frunzelor sau a florilor care ies din forma dorita, pentru a obtine un aranjament simetric si unitar.

Iata si rezultatul final!

 

 

Pentru ce ocazie se potriveste acest tip de aranjament?

Aranjamentele sunt potrivite pentru ocazii speciale, precum nunti sau botezuri. Desi principiul de realizare este acelasi, acest tip de aranjament poate fi realizat cu orice tip de floare, in functie de preferintele fiecaruia.

Rodica Dumitrescu urmeaza cursul de “Design floral” in cadrul Atelierelor ILBAH, unde invata arta de a da viata florilor. Acest curs de calificare, acreditat de Ministerul Muncii si al Educatiei, si recunoscut la nivel national si international, ii ofera posibilitatea de a deprinde cele mai importante cunostinte, pentru realizarea unor aranjamente florale artistice. De asemenea, abordarea practica din cadrul cursului ii ofera sansa de a imbina imaginatia cu tehnica florala, sub indrumarea trainerului Cristina Dumitrache, pentru a obtine cele mai originale si de impact aranjamente.

Pentru cei pasionati de Ikebana, cursul de “Design floral” include o serie de sedinte introductive, sustinute de catre Sanda Lazur, existand posibilitatea de a aprofunda in cadrul workshopului de Ikebana aceasta tehnica florala. Toate detaliile despre curs se regasesc AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului