Do it yourself

#atelierele ilbah #decorator floral #curs decorator floral

Tutorial: Cum sa realizezi un aranjament floral "zburator". Doar 3 pasi!

Ai vrut mereu ca, la o ocazie deosebita, decorul sa fie pe masura evenimentului, insa nu mereu s-a intamplat acest lucru. Florentina Dan, care va absolvi in curand cursul de decorator floral la Atelierele ILBAH, ne arata cum putem realiza chiar noi un arajament floral care va atrage toate privirile. 

Timp de realizare – 1 ora jumatate

De ce avem nevoie?

Pentru realizarea acestui aranjament sunt necesare, pe langa flori, un cos de rachita, burete floral, sarma (eu am folosit sarma florala de 0.8mm, dar poate fi folosita si alta sarma cu conditia sa fie stabila) si 4 saculeti. Saculetii pot fi improvizati dintr-un material umplut cu vata sau chiar cu hartie, legat la capat cu un snur. Florile utilizate in cadrul acestui aranjament sunt urmatoarele:  eustoma, minirose, dhalia, hortensia si pittosporum.

Pasul 1: Pregatirea florilor.

Dupa ce am ales florile pe care le voi  folosi in aranjament, le-am curatat de frunze si am taiat tijele sub apa. Apoi am lasat florile in apa cu hrana cat timp am pregatit suportul. 

Pasul 2: Pregatirea suportului.

Pentru a da stabilitate aranjamentului, am realizat un suport din sarma pe care am fixat balonul: 4 “stalpisori” uniti in partea de sus cu o alta bucata de sarma peste care am pus balonul. Dupa ce am asigurat balonul, am adaugat si plasa pe care am legat-o de cosul de rachita (in cazul de fata am folosit o plasa crosetata).

Pasul 3: Adaugarea florilor.

Prima floare pe care am  adaugat-o da inaltimea aranjamentului floral, apoi am continuat sa adaug flori dinspre interiorul cosului spre exterior, pana ce am acoperit buretele floral si sarmele fixate pe marginea cosului.

Iata rezultatul!

Pentru ce ocazie se potriveste acest tip de aranjament?

Acest tip de aranjament este unul vesel, jucaus si este ideal pentru un botez sau pentru pranzul luat in gradina proprie.

Florentina Dan urmeaza cursul de “Design floral” in cadrul Atelierelor ILBAH, unde invata arta de a da viata florilor. Acest curs de calificare, acreditat de Ministerul Muncii si al Educatiei, si recunoscut la nivel national si international, ii ofera posibilitatea de a deprinde cele mai importante cunostinte, pentru realizarea unor aranjamente florale artistice. De asemenea, abordarea practica din cadrul cursului ii ofera sansa de a imbina imaginatia cu tehnica florala, sub indrumarea trainerului Cristina Dumitrache, pentru a obtine cele mai originale si de impact aranjamente. Creatoarea acestui aranjament, Florentina Dan, urmeaza sa deschida dupa finalizarea cursului de Decorator Floral Atelierele ILBAH floraria “May flowers”.

Pentru cei pasionati de Ikebana, cursul de “Design floral” include o serie de sedinte introductive, sustinute de catre dna. Sanda Lazur, existand posibilitatea de a aprofunda in cadrul workshopului de Ikebana aceasta tehnica florala.

Toate detaliile despre curs se regasesc AICI!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare