Do it yourself

#coronita frunze #frunze uscate #decoratiuni toamna #diy

Da un aer de toamna casei tale decorand-o cu frunze uscate

Ne place sa pasim toamna peste covorul de frunze uscate si sa le auzim fosnind sub talpi. Si de multe ori chiar sa le culegem in buchete pe care le ducem acasa si le asezam in cate o vaza. Trebuie sa stii ca frunzele uscate pot fi foarte decorative daca stii cum sa le dai o noua viata.

 

Pentru ca frunzele uscate sa nu se deterioreze, ci sa isi pastreze perfect forma cat mai mult timp este bine ca atunci cand le-ai adus in casa sa aplici si pe o parte, si pe cealalta un strat subtire de aracet. Atunci cand se va usca, acesta va deveni transparent, astfel ca frunza isi va mentine culoarea frumoasa. In schimb, va deveni mult mai lucioasa. La fel de bine poti aplica un strat de lac incolor, fie cu pensula, fie utilizand un spray special.

Tot ce iti mai ramane este sa iti pui imaginatia la contributie. Te ajutam si noi cu cateva idei de decoratiuni cu care sa infrumusetezi spatiul in care locuiesti sau in care muncesti:

Ramuri ruginii

Frunzele pot fi decorative atat luate separat, cat si cu tot cu ramura. Ai nevoie de o vaza inalta in care sa asezi o ramura cu frunze ruginii. Ca sa previi cat mai mult timp caderea frunzelor, aplica pe crengutele acestea lac incolor, care le va fixa mai multa vreme. Ai grija ca in acest display creat sa mai ai doua piese de inaltimi diferite.

Suport pentru lumanare

Suporturi pentru lumanari pot fi realizate dintr-o multime de lucruri, insa cel mai la indemana iti sunt borcanele goale. Ia un pulover vechi, pe care nu-l mai porti, taie-i bucati din maneci si imbraca doua-trei borcane. Fixeaza si o frunza uscata, umple borcanul cu apa si aseaza in el o lumanarica. Vei obtine o piesa decorativa foarte chic.

Ghirlanda din frunze

Pe cat de banala pare ideea, pe atat de mult efect are. Iti trebuie o bucata de sfoara, cateva carlige din lemn si eventual decupaje din hartie tot in forma de frunza, ca sa dublezi aspectul celor uscate. Fixeaza ghirlanda oriunde iti place: pe un perete de la intrare sau pe unul din living, la semineu.

Coronita din frunze de magnoliu

Frunzele de magnoliu au o forma egala, sunt mai groase si mai rezistente, de aceea sunt materie prima perfecta pentru o coronita decorativa cu care sa ornezi usa d ela intrare. Si in acest caz poti aplica un lac incolor. Foloseste un spray cu lac cu glitter, pentru mai multa stralucire.

Foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului