Do it yourself

#cum pastrezi dovleacul #dovleac halloween #dovleac

Cum pastrezi pana la Craciun dovleacul sculptat de Halloween

Proiectele pe care le primesc la scoala sau la gradinita copiii sunt de multe ori teme de casa pentru intrega familie. Iar daca te-ai chinuit ore bune sa obtii o sculptura din dovleac cat mai simpatica, asa incat copilul tau sa nu se faca de ras la serbarea de Halloween, cu siguranta ca iti vei dori, si tu, si cel mic, sa pastrati “opera de arta” cat mai multa vreme.

 

Pentru ca un dovleac sa se mentina in forma cat mai mult timp e important ca atunci cand il sculptezi sa indepartezi cat mai mult din pulpa. Evident, nu atat de mult incat sa devina fragil si sa strici toata munca.

Si cum probabil la acest moment dovlecii sunt deja sculptati, iar cei mici ii contempla fascinati, pulverizeaza pe interiorul dovleacului clor. Nu foarte mult, ca sa nu emane prea multi vapori, insa suficient cat sa acopere intr-un strat subtire partea interioara, prevenind formarea de microbi sau bacterii care ii grabesc ofilirea si mucegairea. Poti face acelasi lucru si pe exterior, daca stii ca cel mic nu il mai atinge, iar dovleacul ramane doar o piesa de decor.

Dupa ce micutul tau s-a intors de la scoala cu dovleacul prezentat la expozitie, aseaza “capodopera” in bataia directa a soarelui, eventual pe pervazul unei ferestre.

Inlocuieste lumanarea care il ilumineaza cu o instalatie cu leduri, care produce mai putina caldura, astfel ca ii incetineste deteriorarea.

In aceste conditii, dovleacul s-ar putea conserva chiar si pana la Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului