Do it yourself

#ingrasaminte homemade #ingrasaminte plante #ingrasaminte

Cum sa prepari acasa ingrasaminte pentru plante

Daca vrei ca plantele tale sa fie sanatoase si sa ai mereu parte de flori colorate trebuie sa stii cateva trucuri foarte simple, ieftine si eficiente. Gradinarii cu experienta au descoperit cateva tipuri de ingrasaminte pe care le poti face acasa.

Cenusa din lemn - se foloseste atat sub forma uscata, cat si diluata. Pregateste o infuzie: 100 grame de cenusa intr-o galeata peste care adauga apa fierbinte. Lasa la infuzat timp de doua zile, apoi filtreaza si foloseste pentru plantele tale. 

Cojile de ou - ai nevoie de aproximativ 100 de grame de coji de ou zdrobite peste care sa torni un litru de apa clocotita.  Acopera oala cu un capac si las-o la macerat o saptamana. Inainte de utilizare, infuzia se dilueaza cu apa rece 1:3. 

Painea veche - pune cateva felii intr-o oala umpluta cu apa calda. Lasa oala intr-un loc intunecat timp de aproximativ o saptamana. Inainte de utilizare, amesteca bine si dilueaza cu apa (1:3). Acest ingrasamant se foloseste in perioada de crestere si de inflorire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului