Do it yourself

#ingrasamant natural gradina #ingrasamant natural pentru rosii #ingrasamant natural

Cum sa prepari acasa cel mai bun ingrasamant natural pentru rosii

Cand cultivi rosii in gradina este esential sa le oferi nutrientii de care au nevoie pentru a creste sanatoase si a produce o recolta abundenta. Desi exista numeroase ingrasaminte comerciale disponibile pe piata, acestea pot contine substante chimice si pot fi costisitoare. O alternativa excelenta este sa prepari ingrasamantul natural pentru rosii acasa, folosind ingrediente pe care le poti gasi in bucataria ta sau in gradina.

 

Prepararea propriului ingrasamant natural pentru rosii nu numai ca este o optiune ecologica si economica, dar poate contribui si la imbunatatirea calitatii solului si la promovarea biodiversitatii in gradina ta. Experimenteaza cu diverse combinatii de ingrediente si observa cum reactioneaza plantele tale. Cu putina grija si atentie, vei obtine rosii sanatoase si gustoase in fiecare sezon.

Ingrasamant natural rapid

Iata o reteta simpla si rapida pentru un ingrasamant natural pe care il poti pregati acasa si aplica imediat in gradina ta:

Ingrediente:

  • Cojile de la 2-3 banane
  • Coji de la 2-3 oua
  • Coji de legume (cum ar fi morcovi, cartofi sau alte legume pe care le-ai folosit in bucatarie)
  • 1 litru de apa

Colecteaza cojile de banane, cojile de oua si cojile de legume. Asigura-te ca le-ai spalat bine pentru a indeparta orice reziduuri.

Adauga totul intr-un blender si marunteste-le pana cand pana cand obtii o pasta fina. Adauga treptat apa si continua sa mixezi pana la omogenizare.

Lasa amestecul sa stea timp de 30 de minute pentru a permite substantelor nutritive sa se elibereze in apa.

Folosind un sita sau o carpa, strecoara solutia pentru a elimina orice bucati mari de coji sau resturi vegetale. Aplica apoi ingrasamantul obtinut in jurul plantelor de rosii si uda usor solul pentru a facilita intrara acestuia in sol.

Aceasta reteta simpla si rapida foloseste cojile de banane, cojile de oua si cojile de legume, care contin nutrienti importanti, cum ar fi potasiu, calciu si alte elemente nutritive benefice pentru plante. Aceasta solutie poate ajuta la imbunatatirea calitatii solului si la stimularea cresterii sanatoase a plantelor de rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului