Do it yourself

# coji de oua plante # zat de cafea plante # plante ingrasamant #zat de cafea #coji de oua

Cojile de oua si zatul de cafea fac minuni pentru sanatatea plantelor. Ce trebuie sa faci

Zatul de cafea si cojile de oua sunt aruncate adesea la gunoi. Din pacate, foarte putine persoane stiu ce beneficii uriase au aceste "reziduri" pentru santatea plantelor.

Zatul de cafea contine azot, fosfor, potasiu, dar si alte minerale, carbohidrati, vitamine etc. Este un ingredient foarte apreciat de plantele pentru care este indicat ingrasamantul acid precum coacazul, buxusul, coniferele, azaleele, trandafirii si unii pomi fructiferi.Cojile de oua contin pe langa 93% carbonat de calciu, azot, fosfor, precum si alte elemente excelente pentru ingrasarea solului.

Cojile care raman dupa consumul oualor se usuca si apoi se piseaza bine. Aceasta operatiune se poate face intr-un prosop, in mojarul de usturoi, daca vreti sa obtineti o pulbere sau oricum va mai trece prin minte.

Zatul de cafea si cojile de oua pot fi administrate atat direct, cat si la producerea de compost. Atat zatul de cafea, cat si cojile de oua pot fi administrate separat, insa s-a dovedit ca in combinatie dau cele mai bune rezultate. In gradina poate fi incorporat tot zatul si toate cojile de oua care rezulta intr-o gospodarie. Insa, in ghivecele plantelor de interior trebuie administrat rational, o data la 1-2 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare