Do it yourself

# drojdie ingrasamant #ingrasamant plante #ingrasamant natural #ingrasamant #plante

Trucul uimitor care te ajuta sa obtii cel mai bun ingrasamant natural

Pentru a creste sanatoase si sa reziste in timp, plantele au nevoie de apa, lumina, dar si de un ingrasamant natural, care sa le ofere substantele nutrivite esentiale pentru crestere.

Nu ai nevoie de ingrasamant scump, din magazinele specializate pentru a avea plante sanatoase. Unul dintre cele mai bune ingrasaminte naturale se gaseste chiar in bucataria ta. Este bio si are un rol foarte importanta in buna dezvoltare a plantelor. Este vorba despre banala drodjie.

Ea conţine azot, potasiu, fosfor si vitaminele din grupul B. Aceste substanţe, printr-un echilibru perfect, grăbesc formarea rădăcinii plantelor, care devin puternice şi se pot transplanta mult mai facil. De asemenea, reduc riscul de îmbolnăvire al plantelor şi influenţează pozitiv procesele de recuperare.

În acelaşi timp, drojdia ajută hrănirea plantelor şi amplifică eliberarea dioxidului de carbon, ducând la o mineralizare accelerată a materiei organice.

De ce ai nevoie:
-  50 grame de drojdie (un cub mic)
-  1 litru de apă caldă

Mod de preparare:

Într-un recipient încăpător, se toarnă puţină apă şi se pun cele 50 grame de drojdie. Se amestecă. Se lasă la infuzat pentru aproximativ două ore.
După ce au trecut cele două ore, se diluează soluţia obţinută într-un recipient în care s-a turnat 1 litru de apă caldă. De reţinut că este necesar ca soluţia să fie diluată în raport de 1:5 cu apa.

Îngrăşământul rezultat va fi folosit în funcţie de sezon. Pe parcursul primăverii şi al verii, se va utiliza acest îngrăşământ la un interval de 10 zile, iar pe parcursul toamnei şi al iernii se va aplica la un interval de o lună.

De asemenea, este important să ţii cont că la udarea plantelor cu o soluție de drojdie, solul pierde o cantitate semnificativă de calciu şi potasiu. Acest lucru poate fi remediat cu foarte mare uşurinţă, dacă nu uiţi de completarea suplimentară a solului cu minerale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare