Dieta si nutritie

#desert dietetic #fructe #gutui

Gutuile, desertul dietetic de sezon

 

Este sezonul gutuilor. Aceste fructe galbene, aromate si pline de savoare sunt ideale pentru a fi consumate intre mese, ca si gustare. Sunt gustoase, pline de nutrienti si satioase. In plus, sunt dietetice si pot fi consumate, fara probleme si de persoanele care au diabet, sustine Mihaela Bilic.

“Nu sunt o fana a fructelor, nu pentru ca n-ar fi bune, ci pentru ca fac pofta de mancare si ingrasa. Sigur, totul tine de cantitate, dar eu n-am reusit inca sa mananc ciresele sau boabele de strugure numarate, doar cat incap intr-un pumn.

Sigurul fruct in fata caruia lacomia se recunoaste invinsa, este gutuia: pe ea nu o poti manca nici repede, nici in cantitate mare, daca nu vrei sa sfarsesti inecat! Pe langa lectia moderatiei si a mestecatului indelungat, gutuia are multe beneficii: vitamina C cat sa puna in umbra toate citricele, cu kiwi la un loc! Din cauza asta si se innegreste imediat ce e taiata, vitamina C care se oxideaza la contactul cu aerul.

Apoi gutuia are fibre solubile (pectine) din belsug, fibre ce se umfla si se transforma in gel la contactul cu apa. Nu intamplator gutuia e folosita ca agent de gelifiere, dar are si avantajul ca tine stomacul plin si alunga foamea. Nu in ultimul rand gutuia are putina fructoza, putine calorii si indice glicemic mic, adica e prietena siluetei si a celor cu diabet.

Noi mancam gutuia ca atare, insa in alte tari nu se consuma cruda, proaspata, ci doar gatita, facuta dulceata, gem, peltea…

Sa nu uitati de ea, e un desert dietetic de sezon. Iar daca aveti in camara gem de gutui, va fac o recomandare: merge de minune cu cateva bucatele de telemea sarata, combinatia dulce-sarat e cu adevarat delicioasa.”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare