INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatate

#sfecla rosie tensiune #sfecla rosie slabit #sfecla rosie anemie #sfecla rosie

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Sfecla rosie este printre legumele cele mai rezistente iarna si totodata, un ajutor extraordinar pentru organism in timpul acestui sezon. Sfecla rosie, consumata fie cruda, sub forma de suc, sau preparata in diverse salate, este o sursa importanta de vitamine A, B, C, E, K si minerale precum magneziu, potasiu, fier, calciu, mangan ori fosfor.

In stare cruda, sfecla rosie nu are un gust foarte grozav, in timp ce fiarta, este placuta la gust, dar prin fierbere isi pierde mult din calitatile terapeutice.

Sfecla rosie este o sursa unica de fitonutrienti numiti betacianine, pigmentii naturali ai sfeclei, care ii dau culoarea rosie. S-a dovedit ca multi dintre fitonutrienti prezenti in sfecla functioneaza drept compusi antiinflamatori.

Cu ajutorul sucului de sfecla puteti preveni atacurile de inima, bolile cardiovasculare si scadea tensiunea arteriala. Potrivit unui studiu din 2010 al Universitatii Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfecla rosie pe zi scade considerabil tensiunea arteriala. Cu cat tensiunea este mai crescuta, cu atat scaderea este mai mare.

Datorita continutului de aminoacizi, sfecla dezvolta si mentine sanatatea tesutului muscular, iar continutul crescut de potasiu ajuta la intarirea miocardului.

Totodata, datorita continutului ridicat de fier, sucul de sfecla rosie imbunatateste conditia fizica, ajuta la mentinerea siluetei si poate combate anemia.

Cu un continut de fibre peste 80%, sfecla va ajuta sa combateti si problemele gastrointestinale.

Consumul de sfecla rosie este asociat si cu revenirea la normal a celulelor canceroase, deoarece altereaza rata lor de respiratie. Acest lucru nu vindeca neaparat boala, insa poate contribui la prelungirea vietii si a calitatii acesteia (informatie preluata din cartea “150 de alimente esentiale pentru imunitate”de Kirsten Hartvig).

Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anenia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. in sfecla rosie se gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului lui din organism.

Sfecla rosie are un intens efect de energizare si de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide si oligoelemente.

Daca sunteti predispusi la probleme cu rinichii, pietre sau nisip la rinichi, nu este recomandat sa consumati suc de sfecla rosie. La fel si in cazul in care suferiti de diabet, deoarece sfecla rosie furnizeaza o cantitate mare de zahar.

La aproximativ 15% dintre cei care consuma sfecla rosie, urina capata o culoare rosie, fenomen denumit beturie, care nu arata vreo afectiune sau intoxicatie, ci doar o incapacitate partiala a organismului de a asimila anumiti nutrienti din sfecla.
Abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale. De asemenea, la doze mari de suc de sfecla rosie sau la sucul de sfecla consumat simplu, fara suc de morcov, pot aparea stari de greata.

Sursa foto: pixabay.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ana Ionita

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea