Dieta si nutritie

# educatie alimentara # bucura-te de moment #gusta cu atentie #gustari sanatoase #elevi

„Gusta cu atentie. Bucura-te de moment”, un program de educatie alimentara, dedicat liceenilor

Elevii din 25 de licee din judetele Sibiu, Alba si Brasov au participat la cea de-a doua editie a programului educational „Gusta cu atentie. Bucura-te de moment”, lansat de Asociatia Suta la Suta Romanesc. Obiectivul principal al programului este imbunatatirea modului în care tinerii iau gustarile, ajutand la construirea unei relatii mai sanatoase cu mancarea.

 

Programul este dedicat mancatului constient, cu intentie si cu atentie si se deruleaza in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Inspectoratele Scolare Judetene Sibiu, Alba si Brasov, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si este sustinut de compania Mondelēz Romania, lider pe piata globala a gustarilor.

Programul „Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” este adresat claselor a IX-a, a X-a si a XI-a, pentru a-i invata pe tineri sa dezvolte obiceiuri alimentare sanatoase, sa manance constient, dar si sa fie atenti la citirea etichetelor atunci cand aleg o gustare.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa ii intalnesc pe acesti adolescenti care au participat cu bucurie si entuziasm la activitatile propuse in cadrul programului si au realizat moodboard-uri creative, care reflecta mesajele - cheie ale campaniei. Au inteles ca pot avea o relatie sanatoasa cu mancarea si pot, in acelasi timp, sa simta bucurie atunci cand mananca”, a spus Lidia Badila, coordonator regional al programului.

Dana Dobrescu, manager comunicare Mondelēz Romania si mentor în domeniul Mindful snacking, Florentina Balos-Cioropina, ambasador Suta la Suta Romanesc, Diana Nistor reprezentant ANPC si Cosmin Natanticu, guest star, au organizat, în cadrul proiectului, workshop-uri si întalniri cu elevii din cele 25 de licee.

„Eticheta reprezinta o sursa foarte importanta de informatii pentru asigurarea calitatii produselor si determinarea responsabilitatii referitor la calitate. Astfel, elevii au deprins informatii esentiale despre ce trebuie sa urmareasca pe eticheta referitor la compozitie, reteta, lista de ingrediente a unui produs, cu accent pe identificarea alergenilor”, a declarat Diana Nistor, consilier ANPC.

Cu ajutorul mentorilor implicati – nutritionistul Raluca Gaidarji, psihologul Mihai Copaceanu si expertul in planificarea timpului, Madalina Preda, adolescentii au invatat sa-si gestioneze emotiile fara sa apeleze la mancare si sa fie mai atenti la ce si cat consuma. Au descoperit ce inseamna o gustare nutritiva, cum sa ia o gustare si au fost indemnati sa apeleze la „ceva bun” in cunostinta de cauza.

In cadrul programului, 5.121 de elevi alaturi de 178 de cadre didactice din cele 25 de licee din judetele Sibiu, Alba si Brasov au participat la workshop-uri si la întalniri online. La finalul programului, a avut loc o competitie cu premii, în cadrul careia elevii au fost invitati sa creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei si au învatat cum sa îsi tina un jurnal personal, prin tehnica „bullet journaling”.

Mondelez Romania a oferit castigatorilor 75 de premii, constand în bratari fitness, care sa îi sprijine pe adolescenti în eforturile lor de a avea un mod de viata mai activ si mai sanatos.

Prima editie a programului „Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” s-a derulat in perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, in parteneriat cu 5 licee din Bucuresti. „Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” este gandit strict din perspectiva educationala si nu are in vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, discutia purtandu-se la modul general, despre gustari. Programul nu presupune nicio contributie financiara din partea scolilor partenere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare