Dieta si nutritie

#legume #nutritie #fructe #alimentatie #dieta

Cinci portii de legume si fructe pe zi te ajuta sa fii mai atragator!

Stii deja ca un consum regulat de legume si de fructe te ajuta sa-ti mentii starea de sanatate la un nivel bun, dar stiai ca aceste alimente bogate in vitamine si minerale te ajuta sa fii mai atragator? Un studiu realizat de Universitatile York (Canada), Cambridge (Marea Britanie) si St Andrews (Scotia) arata ca persoanele care obisnuiesc sa consume 5 portii de legume si fructe pe zi au un aspect fizic mai placut, deoarece pielea lor este mai sanatoasa.


Legumele si fructele mentin frumusetea si tineretea pielii

Pe masura ce inaintezi in varsta, organismul tau poate pierde mai usor vitaminele si mineralele, ceea ce inseamna ca si nivelul de substante antioxidante este mai mic. In timp, apare imbatranirea prematura, iar ridurile si pielea lasata iti adauga ani buni la varsta din buletin.

De aceea, ai nevoie in permanenta de legume si de fructe. Ele contin cantitati importante de vitamine si minerale si hranesc organismul astfel incat sa ai energie si sa te bucuri de un corp sanatos. In plus, legumele si fructele, prin substantele pe care le contin, imbunatetesc vizibil aspectul pielii si ii confera culoare si prospetime. Asa ajungi sa fii mai atragator pentru cei din jur.

Pielea galben-aurie, irezistibila pentru cei din jur

In cadrul studiului, mai multi voluntari au fost rugati sa aleaga persoanele care li se par mai atragatoare, in functie de culoarea pielii. 20 de chipuri de barbati si femei au fost modificate in mai multe seturi de imagini. In primul set, li s-a adaugat o stralucire galben-aurie naturala, la fel ca cea pe care pielea o dobandeste printr-un consum regulat de legume si de fructe. In cel de-al doilea set, culoarea pielii a fost modificata in asa fel incat sa nu aiba acea stralucire galben-aurie. In final, persoanele cu o piele sanatoasa, cu o culoare aurie naturala, au fost considerate mai atragatoare.


De ce sa consumi 5 portii de legume si fructe

Multe persoane considera ca daca mananca un fruct pe zi este de ajuns. De fapt, organismul nu are capacitatea de a asimila toata cantitatea de vitamine si de minerale din fruct, de aceea are nevoie de o alimentare permanenta cu aceste substante.

Cinci portii de legume si fructe pe zi este cantitatea ideala pentru a fii sanatos si atragator. O portie inseamna un fruct, o leguma sau 1 pahar de suc natural de fructe.

Sursa foto: torontosun.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare