Dieta si nutritie

#sanatate #apa #dieta si nutritie #consum de apa #mituri apa

Cele mai surprinzatoare mituri si adevaruri despre apa

Apa reprezinta, in medie, 60% din masa corporala a unei persoane adulte si se reinnoieste intr-un ritm de 3-5% pe zi. Despre apa stii foarte multe lucruri, de la faptul ca imbunatateste digestia si te ajuta sa slabesti, pana la faptul ca iti face pielea mai frumoasa, dar te-ai intrebat vreodata daca tot ceea ce se spune despre apa este adevarat? In mod surprinzator, unele informatii legate de consumul de apa sunt doar mituri.

1. Mit: trebuie sa bei zilnic 2 l de apa

Inca de cand ai fost copil ai auzit ca trebuie sa bei 2 l de apa pe zi, pentru a preveni deshidratarea si a-ti ajuta organismul sa functioneze normal. Acesta este doar un mit despre apa. De fapt, consumul acestui lichid nu ar trebui sa fie la fel pentru toata lumea, ci ar trebui sa creasca direct proportional cu numarul de kilograme. Necesarul zilnic de apa se calculeaza dupa formula 30-45 ml/kg. Astfel, la o greutate corporala de 70 kg, consumul zilnic de apa ar trebui sa fie in jur de 2,4 l.

2. Mit: apa imbunatateste aspectul pielii

Cazul unei femei din Marea Britanie care si-a sters 10 ani de pe chip dupa ce a consumat zilnic cate 3 l de apa, timp de o luna, a facut inconjurul lumii, insa la aceasta situatie cu siguranta au contribuit si alti factori, deoarece apa nu influenteaza prea mult aspectul pielii. Daca nu este vorba despre o deshidratare profunda, consumul unei cantitati mari de apa nu va preveni uscarea pielii.

Felul in care arata pielea este influentat cel mai mult de modul de ingrijire, de factorii externi si de glandele sebacee.

3. Mit: apa imbuteliata este mai sanatoasa decat cea de la robinet

Aceasta afirmatie nu se sustine, deoarece multe dintre sortimentele de apa imbuteliata "din inima muntilor", provin, de fapt, de la reteaua de alimentare. In plus, apa imbuteliata nu este scutita de continutul de microorganisme, iar PET-urile elibereaza si ele in apa anumite substante chimice periculoase.

4. Adevar: apa contribuie la eliminarea toxinelor din organism

Apa nu neutralizeaza in mod direct toxinele din organism, dar intr-adevar ajuta rinichii sa le elimine mai usor.

5. Adevar: apa te ajuta sa slabesti

Apa nu are calorii, dar iti ofera senzatia de satietate si te determina sa mananci mai putin. De aceea, este adevarat cand se spune ca te ajuta sa slabesti.

Sursa foto: theepochtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului