Dieta si nutritie

#dieta #alimente #fructe #ficat

Alimentul sanatos pe care sa nu-l consumi niciodata daca ai probleme cu ficatul

Persoanele care au probleme cu ficatul, dar si cele care vor sa urmeze o cura de detoxifiere, stiu deja ca trebuie sa elimine prajelile, mancarurile cu grasimi si fast-food-ul. Cu toate acestea, consuma adesea un produs extrem de sanatos, dar care este nociv pentru ficat.

Este vorba despre fructele care au cantitati mari de zahar. Acestea nu sunt indicate in cazul regimurilor care vizeaza vindecarea ficatului. Zaharul continut de fructe se numeste fructoza. Aceasta nu se descompune in organism, asa cum fac alte zaharuri. Prin urmare, fructoza este asociata cu o acumulare mare de grasimi in sange.  

Prin urmare, daca consumi multe fructe te vei putea confrunta cu o afectiune cunoscuta si ca “ficat gras”, chiar daca esti sanatos. Consumul de fructe dulci este cu atat mai nociv pentru cei care sufera deja de afectiuni hapatice.

Prin urmare evita toate fructele uscate (stafide, curmale, smochine, prune, caise etc), dar si bananele foarte coapte sau pepenele rosu. Consuma in schimb banane proaspete (cu cat sunt mai verzi cu atat au mai putin zahar), citrice, mere verzi, fructe de padure, gutui, prune proapete, piersici sau nectarine, etc. Ai grija insa sa nu exagerezi nici cu consumul acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare