Dieta si nutritie

#obtine un corp de invidiat # corp de invidiat #slabit

Cum poti sa obtii un corp de invidiat in 3 pasi

Daca ai anumite nemultumiri vizavi de corpul tau si iti doresti sa te simti mai bine in pielea ta, poti incepe inca de pe acum sa faci o schimbare in stilul tau de viata si sa apelezi la cateva solutii care pot contribui la cresterea stimei de sine. Descopera in cele ce urmeaza cateva activitati pe care le poti face pentru a obtine un corp asa cum ti-l doresti:

1. Apeleaza la epilarea definitiva

Epilarea definitiva este un tratament care are 3 mari avantaje: indeparteaza parul nedorit de pe corp, rezolva problema foliculitei si imbunatateste aspectul pielii. Din acest motiv, tratamentul de epilare IPL si laser poate fi primul pas pe care il poti face pentru a obtine corpul pe care ti-l doresti.

Spre deosebire de metodele conventionale de epilare care presupun efort din partea ta o data la cateva zile, tratamentul de epilare definitiva se efectueaza in cadrul unui salon specializat o data la cateva saptamani. Numarul de sedinte se stabileste in functie de particularitatile pielii tale si ale foliculilor de par.

Mai mult decat atat, spre deosebire de epilatul cu lama, de exemplu, al carui rezultat dureaza intre 1 si 3 zile, in tratamentul de epilare definitiva efectele se mentin timp indelungat, la finalul procedurii fiind necesara doar o sedinta anuala de intretinere.

2. Adopta o alimentatie sanatoasa

Alimentatia sanatoasa aduce beneficii atat pentru trup, cat si pentru minte. Din acest motiv, adoptarea unui regim alimentar corespunzator este importanta pentru cresterea stimei de sine.

In linii mari, o alimentatie sanatoasa inseamna 2 lucruri: echilibru si diversitate. Iata cateva dintre cele mai importante principii ale alimentatiei sanatoase:

  • include fructe si legume in meniul tau zilnic;
  • limiteaza consumul de alimente sarate si dulci;
  • consuma alcool rar si cu moderatie;
  • mananca cereale integrale, bogate in vitamine, minerale si fibre.

Alaturi de o alimentatie sanatoasa, nu uita sa faci sport regulat. Chiar daca timpul nu iti permite sa mergi in fiecare saptamana la sala de sport, poti sa faci miscare si acasa. De exemplu, poti sa alergi intr-un parc din proximitatea casei tale, poti sa te plimbi sau sa faci exercitii usoare, de intretinere, acasa.

3. Ingrijeste-ti pielea corespunzator

Chiar daca tratamentul de epilare definitiva iti ofera o piele fina, aceasta trebuie mentinuta cu ajutorul unor produse de ingrijire potrivite pentru tipul tau de piele. Pentru a te asigura ca iti mentii pielea sanatoasa, este bine ca in rutina ta de ingrijire sa incluzi un produs exfoliant care sa indeparteze celulele moarte de la nivelul pielii. Daca glandele tale sebacee produc un nivel ridicat de sebum, este recomandat sa folosesti un produs exfoliant de 2-3 ori pe saptamana, iar daca pielea ta este uscata, atunci incearca sa nu o exfoliezi de mai mult de 2 ori pe saptamana.

De asemenea nu uita sa folosesti crema cu factor de protectie solara. Contrar opiniei populare, este recomandat sa aplici un astfel de produs si pe timpul iernii sau in perioadele ploioase, chiar daca soarele nu straluceste atat de tare pe cer. Indiferent de anotimp, acesta emite in continuare raze UV care iti pot afecta pielea. Atunci cand aceasta nu este protejata, pot aparea pete pigmentare pe suprafata pielii, precum si riscul de imbatranire prematura.

Epilarea definitiva care te scapa de parul nedorit, alimentatia sanatoasa care iti ofera un corp sanatos si ingrijirea corespunzatoare a pielii sunt doar cateva dintre actiunile pe care le poti intreprinde pentru a obtine corpul pe care ti-l doresti. Foloseste-te de informatiile din acest articol si aplica solutiile care ti se potrivesc cel mai bine.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare