Dieta si nutritie

#slabit #paste #alimente #dieta

10 trucuri pentru a nu te ingrasa in vacanta de Pasti

Pentru foarte multe persoane, zilele linistite petrecute in vacanta sunt un prilej de a mai lua  in greutate. Dupa reintoarcerea din concediu, kilogramele in plus devin un motiv de angoasa, deoarece hainele subtiri de primavara nu fac decat sa evidentieze „noua achizitie”.

Pentru a trece intr-un mod cat mai usor de tentatiile culinare din perioada vacantei de Pasti, iata cateva trucuri care sa te ajute sa-ti pastrezi talia la aceleasi dimensiuni.

1 Bea apa, cat mai des

Indiferent unde vei merge sau la ce activitati vei lua parte, bea apa cat de des poti. Cel putin 1,5l este necesar pentru a diminua senzatia de foame. In momentul in care bei apa, stomacul se umple si nu mai transmite semnale ca are nevoie de hrana.

2 Fa-ti provizii de fructe

Nu trebuie sa existe un moment special sa mananci fructe. De fiecare data cand simti ca senzatia de foame nu-ti da pace, consuma mai degraba un mar sau o banana decat sa servesti un sandwich plin de calorii. Opteaza in special pentru fructe de padure care au un continut bogat in vitamine si in mere care au rol diuretic, benefic pentru o digestie usoara .

Asadar, de pe masa ta de Pasti nu trebuie sa lipseasca fructele, pe care le poti consuma in diverse variante: proaspete, sub forma de suc natural, salata de fructe sau compot preparat in casa.

3 Pregateste din timp mici salate de legume

Pentru a potoli pofta de mancare care survine rapid cand esti in vacanta, pregateste mici salate de legume variate, peste care poti presara verdeturi proaspete. Pentru un gust mai deosebit poti diversifica gustul asezonand salatele cu o lingura de ulei de masline si cu putin otet balsamic.

4 Achizitioneaza alimente in pachete mici

In perioada concediului, cumparaturile sunt poate prima activitate din programul celor mai multe persoane. Chiar daca ti se pare mai avantajos sa cumperi alimente la promotie, intr-o cantitate mai mare si la un pret mai mic, este bine totusi sa optezi pentru pachete moderate. Produsele promotionale iti vor aduce pe langa o cantitate mai mare de produs si cateva kilograme in plus. Asadar, alege cu atentie!

5 Alege apa plata in locul bauturilor carbogazoase

Apa minerala este optiunea cea mai buna si mai sanatoasa in ceea ce priveste lichidele, avand in compozitie substante minerale si microelemente esentiale pentru organism. Consumul de bauturi carbogazoase dulci duce la cresterea aportului de zahar din organism, fapt ce provoaca hiperglicemia si excesul ponderal.

6 Consuma alcool cu moderatie

Doua sticle de bere furnizeaza aproximativ 300 de calorii, iar o jumatate de sticla de vin in jur de 350 calorii. Mai mult decat atat, alcoolul are efectul de a stimula apetitul alimentar. Bauturile alcoolice sunt obtinute fie prin fermentatia zaharurilor naturale din sucurile de fructe sau din cereale, fie prin distilarea acestor bauturi fermentate.

Toate sunt bogate in alcool si in zaharuri, de aceea ofera o senzatie de energie de scurta durata. Asadar, un gram de alcool contine 7 kilocalorii, in timp ce un gram de glucide – 4 kilocalorii. Deci, nu doar ca te binedispune ci iti adauga cativa centimetri in plus la silueta.

7 Imparte portia de mancare cu cineva

Un truc foarte bun pentru a manca mai putin este sa imparti portia de mancare din farfurie cu cineva. Indiferent ca mananci acasa sau la restaurant, opteaza pentru o singura portie de mancare, pe care sa o imparti fie cu un membru al familiei, fie cu un prieten. Daca dupa aceasta mancare frugala inca iti este foame, completeaza masa cu o salata de cruditati proaspete.

8 Schimba-ti obiceiurile alimentare

In concediu de odihna, foarte multe persoane obisniesc sa petreaca mult timp in fata televizorului sau lecturand, in timp ce rontaie diverse dulciuri. Incearca sa renunti la aceste obiceiuri „pacatoase” pentru silueta ta, deoarece combinatia dintre sedentarism si numarul mare de calorii din dulciuri se va rasfrange negativ asupra taliei tale. De asemenea, daca obisnuiesti sa iesi la un gratar in aer liber , evita combinatiile pacatoase dintre bauturile alcoolice pline de calorii si carnea foarte grasa.

9 Mananca doar atunci cand iti este foame

Chiar daca esti in concediu, mesele principale nu trebuie neglijate, insa nici nu trebuie sa multiplici numarul acestora. In special in perioada Sarbatorilor, mancarurile sunt mai bogate in calorii decat de obicei, asadar incearca sa nu inlocuiesti gustarile clasice cu preparate specifice, pline de grasimi si greu de digerat.

Cea mai buna alternativa pentru a-ti mentine greutatea si pentru a avea o digestie usoara este consumarea unui mar inainte cu o jumatate de ora de masa principala.

10 Respecta o dieta alimentara

Tendinta de a manca mult in perioada sarbatorilor sub pretextul ca apoi vei urma o dieta de slabit este cea mai gresita decizie pe care o poti lua pe plan nutritional. Kilogramele luate foarte usor in acest mod nu vor fi eliminate atat de rapid pe cat au fost acumulate, ba chiar pot ramane pentru foarte multa vreme.

In functie de varsta, nivelul de activitate si antecedentele in ceea ce priveste regimul alimentar, pierderea kilogramelor acumulate in aceasta perioada se poate dovedi imposibila. Asadar, respecta acum cateva reguli alimentare, decat sa regreti amarnic mai tarziu.

Sursa foto : watchmojo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare