Dezvoltare personala

#beneficii singuratate #singuratate #beneficii

Singuratatea are multe beneficii. Studiu care contrazice tot ce se stia pana acum

 Daca multor persoane singuratate le poate parea o problema, iata ca un nou studiu a demonstrat ce beneficii aduce aceasta. Potrivit acestuia, singuratatea iti poate oferi oportunitatea de a gasi calmul si de a avea libertate de a alege.

 

Multa vreme s-a spus ca singuratatea nu este benefica. Cel mai recent studiu demonstreaza chiar contrariul. Potrivit acestuia,  izolarea poate fi benefica pentru oameni, deoarece scade nivelul emotiilor, stresului sau anxietatii. 

Profesorul Thuy-vy Nguyen de la Universitatea Durham din Marea Britanie, care este autorul principal al studiului, a constatat ca singuratatea are capacitatea de a reduce nivelul de excitare al oamenilor. Acest lucru inseamna ca ea poate fi utila in situatiile cand oamenii sunt frustrati, agitati sau furiosi. 

"Intr-un sondaj efectuat pe peste 18.000 de adulti din intreaga lume, mai mult de jumatate au votat pentru singuratate ca una dintre activitatile cheie in care se angajeaza pentru odihna. Intr-o serie de experimente, am adus studenti intr-o camera pentru a sta in liniste cu ei insisi. In unele studii, le-am luat elevilor rucsacuri si dispozitive si le-am rugat sa stea cu gandurile lor; alteori, elevii stateau in camera cu cartile sau cu telefoanele.

Am ajuns la concluzia ca singuratatea are capacitatea de a reduce nivelul de excitare al oamenilor, ceea ce inseamna ca poate fi utila in situatiile in care ne simtim frustrati, agitati sau furiosi.Multi oameni ar putea presupune ca numai introvertitii s-ar bucura de singuratate. Dar, desi este adevarat ca introvertitii ar putea prefera sa fie singuri, ei nu sunt singurii oameni care pot culege beneficiile din singuratate", spun cercetatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii