Dezvoltare personala

#persoana sensibila #sensibilitate

Semne ca esti o persoana foarte sensibila

Iti place sa fii singur? Te simti coplesit in grupuri mari de oameni? Ai nevoie de timp liber pentru a te reincarca dupa ce ai fost in preajma altor oameni, inclusiv a celor pe care ii iubesti? Daca da, este posibil sa fii o persoana extrem de sensibila. Persoanele extrem de sensibile (HSP) recunosc intuitiv de la o varsta frageda ca sunt diferite. Ei nu se integreaza si sunt adesea facuti sa simta ca este ceva in neregula cu ei pentru ca sunt diferiti.

Persoanele foarte sensibile sunt mai degraba motivate din interior decat din exterior. Ele cauta mai degraba recompense intangibile decat tangibile in viata. Daca se afla intr-o relatie cu cineva care este mai motivat din exterior, s-ar putea sa se retraga si sa devina subjugate pentru ca nu impartasesc aceleasi interese.

Iata cateva semne ca o persoana este extrem de sensibila:

Sufera de sensibilitati fizice. Poate fi vorba de orice, cum ar fi sunete puternice, prea mult zgomot, sensibilitate la lumina, tactila sau tactila, care poate provoca disconfort sau durere.

Adesea au nevoie de timp pentru ei insisi pentru a se odihni dupa ce interactioneaza cu ceilalti. Acest lucru ii ajuta sa reduca acumularea de stimuli energetici si de stres in corpul lor.

Considera ca interactiunea sociala este obositoare. Singurele receptii sunt daca sunt de scurta durata sau cu cateva persoane intr-un cadru linistit. Non-HSP se simt mai confortabil cu angajamente sociale mari si zgomotoase.

Nu le plac discutiile marunte. Nu stiu ce sa spuna si intotdeauna exista o tacere stanjenitoare pentru ei.

Sunt empatici. Sunt atat de empatici incat concurenta si persoana foarte sensibila sunt ca uleiul si apa.

Sunt sensibili la sentimentele celorlalti. Au tendinta de a absorbi aceste sentimente, ceea ce le poate provoca dureri nedorite si provocari in ceea ce priveste limitele.

Pot avea abilitati psihice si intuitive puternice. Ei pot simti intotdeauna cand ceva nu este in regula.

Nu le place ca cineva sa stea deasupra lor. Lucreaza cel mai bine atunci cand li se da frau liber pentru a-si face treaba, deoarece sunt extrem de constiinciosi.

Au nevoie de liniste. Linistea ii ajuta sa se reincarce.

Ei pot forma legaturi profunde cu animalele. Pentru ei, este mai usor sa vorbeasca cu animalele decat cu oamenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii