Dezvoltare personala

#lipsa de afectiune #lipsa de atentie #familie #depresie

Lipsa de atentie si afectiune din partea familiei duce la depresie in cazul copiilor si adolescentilor

 

Copiii care duc lipsa de atentie si afectiune in familie, sunt supusi unor forme de bullying la scoala sau iau exemple negative de pe retelele de socializare sunt predispusi la depresie. Tot mai multi copii lasati de izbeliste de parinti, adolescenti depresivi, dar si elevi cuminti si silitori au ajuns sa recurga la gesturi extreme. 

Pentru unii copii presiunea notelor, a examenelor sau lipsa banilor, a hainelor de firma, grija cu privire la aspectul fizic pot fi devastatoare. Manati de bullying multi elevi ajung la decizia de a pune capat intr-un mod crunt tuturor problemelor.

"Este important sa fim acolo pentru copiii nostri inca de mici, sa le dam timpul si instrumentele de care au nevoie", spune Maria Coman, psiholog.

Cei din familie trebuie sa fie prezenti in viata copiilor, indiferent de situatiile mai grele sau cele fericite. De asemenea, si scoala ar trebui sa aiba un rol important.

"Ar trebui sa avem un numar mult mai mare de consilieri scolari, care sa poata sa sprijine elevii care au nevoie de consiliere. Cel mai important lucru este ca ar trebui urgent sa avem in sistemul de invatamant si psihologi", a declarat Iuliana Constantinescu, Federatia Parintilor.

Specialistii spun ca numarul adolescentilor care recurg la gesturi extreme este in crestere si din cauza exemplelor negative de pe retelele sociale:

"Cred ca vor sa atraga atentia si vor sa faca ceva care sa le umple un gol interior", a mai spus Maria Coman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii