Dezvoltare personala

# sindromul boreout #boreout #plictiseala #pandemie

Boreout, sindromul creat de pandemie. Cum se manifesta

Daca pana in prezent populatia se confrunta cu sindromul burnout, provocat de munca peste limite, acum  se confrunta cu boredout, sindromul plictiselii absolute.

Oamenii au ramas izolati in case si se plang ca nu gasesc nimic de facut. Acest comportament este intalnit si la cei care lucreaza de acasa, dar care nu mai pot iesi in parc, nu se mai pot intalni cu prietenii si nu mai pot petrece pana in zori.

"Reprezinta lipsa de provocare, de interes, oamenii se simt nefolositi la capacitatea intelectuala. Avem multa activitate, dar foarte multa activitate monotona – munca, gatit, curatenie - nu mai exista varietatea de care avem nevoie. Sunt si oameni fericiti cu aceasta monotonie, dar majoritatea nu sunt. Se fumeaza si se bea mai mult. Ajungem sa mancam in exces. Boreout se poate manifesta cu o stima de sine scazuta, nu ne mai simtim la fel de utili, este primul pas spre depresie", explica psihoterapeutul Simona Nicolaescu pentru digi24.ro.

Ca solutii psihoterapeutul propune introducerea in programul zilnic de activitati provoatoare precum renovarea locuintei, invatarea unei limbi straine, realizarea de planuri pentru viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare