Dezvoltare personala

#enervant #dispret #plictisit #rabdare #suparare #nervi

6 semne ca esti super enervanta!

Ti se intampla adesea lucruri fara sa realizezi. Spre exemplu, e posibil ca cei din jur sa te considere o persoana foarte amuzanta, dar sa fie modul tau natural de a te comporta, astfel ca nici macar sa nu-ti dai seama de ce roieste toata lumea in jurul tau. Asa si cand te comporti ca un copil si esti rautacioasa. De fapt, tu nici macar nu esti constienta de asta.

Poate ca nu e corect sa fii catalogata astfel, insa uneori e suficient doar sa arunci o vorba mai aspra sau sa fii un pic egoista si deja cei din jur sa te considere malitioasa. Analizeaza-ti putin comportamentul si daca obisnuiesti sa te regasesti in umatoarele situatii, atunci trebuie sa stii ca oamenii te va drept rautacioasa.

1. Astepti ca altii sa te abordeze

Te duci la un party sau esti invitata acasa la o prietena unde se aduna mai multa lume, dar nu interactionezi cu nimeni, ci astepti ca altii sa vina spre tine, sa te abordeze. Evident ca impresia pe care o vei lasa va fi ca esti introvertita sau prea plina de sine, dispretuitoare.

2. Nu arati niciun fel de deschidere

Limbajul trupului poate emite si vibratii neprietenoase. Daca nu zambesti, iti tii incontinuu bratele incrucisate, nu iti privesti interlocutorul in ochi sau te uiti la ceas ori la telefon, cei din jur vor spune ca esti plictisita si plictisitoare.

3. Intarzii mereu

Nu poti fi punctuala intotdeauna, insa daca esti in extrema cealalta, atunci sa nu te mire daca cei din jur te considera neserioasa. In plus, vor crede ca esti egoista, ca ii tratezi cu dispret, ca esti de parere ca timpul tau e mai important decat al lor.

4. Esti agitata

Data viitoare cand simti nevoia sa te agiti, sa gesticulezi atunci cand vorbesti, gandeste-te de doua ori. Oamenii nerabdatori sunt vazuti ca nervosi si evident ca celor din jur nu le va face placere o astfel de companie.

5. Spui tot ce-ti trece prin cap

Fiecare dintre noi are cate un prieten dintr-o bucata, care n-are niciun fel de frana in a spune ceea ce ii trece prin cap. Poate fi amuzant si uneori chiar fermecator. Dar spunand orice oricui e posibil sa si ranesti, din neatentie.

6. Nu ai rabdare sa asculti

Oricine vrea sa fie ascultat si inteles. Daca nu reusesti sa faci acest lucru pentru ca nu ai rabdare sau nu ai timp, unii oamenii s-ar putea sa interpreteze gresit si sa considere ca esti nepoliticoasa sau ca ii tratezi cu dispret.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii