Dezvoltare personala

# antenament #exercitii mentale #dezvoltare personala

5 exercitii mentale care ajuta la eficienta antrenamentului nostru

Pentru o viata sanatoasa, activitatea fizica este cruciala. Te concentrezi pe antrenamente, esti consecvent si te alimentezi corespunzator. Dar stiai ca exercitiile mentale te pot ajuta sa obtii performantele dorite? Practicandu-le, devii mai motivat, iti cresti concentrarea, rezistenta si abilitatile de recuperare. Daca vrei sa obtii rezultate mai bune, descopera 5 exemple de exercitii mentale pe care sa le integrezi in rutina de antrenament.

 

Gandirea pozitiva si auto-motivatia

Unul dintre cele mai importante exercitii mentale, care ajuta atat la sporirea eficientei antrenamentelor, cat si la imbunatatirea vietii de zi cu zi, este practicarea gandirii pozitive si auto-motivatia. Concentreaza-te pe aspectele pozitive ale antrenamentelor. Repeta-ti: Pot face asta! Sunt puternic, perseverent si capabil! Gandind pozitiv, atragi pozitivitate. Te focalizezi pe obiectivele tale si le vei atinge. Repeta afirmatii prin care te auto-motivezi inainte de antrenamente. Dar si in timpul exercitiilor, atunci cand ai impresia ca nu mai rezisti.

Vizualizarea performantelor dorite

Prin vizualizarea performantelor pe care doresti sa le obtii, reusesti sa iti pastrezi motivatia. Nu te gandi doar la obiective. Imagineaza-ti tot procesul de antrenament, de la incalzire la finalizare, concentrandu-te pe rezultate. Astfel, iti vei indrepta actiunile spre ceea ce doresti sa obtii cu adevarat. Este important sa vizualizezi in minte cum doresti sa arate corpul tau si ce anume vrei sa realizezi. Nu ezita sa adopti si un stil de viata sanatos si sa alege cele mai bune proteine, vitamine si minerale pentru a-ti mentine forta in timpul antrenamentelor. Cum altfel sa obtii in final performantele propuse?

Practicarea mindfulness-ului

Mindfulness-ul este o tehnica ce presupune sa fii constient si prezent in momentul antrenamentului. In loc sa-ti lasi mintea sa rataceasca la ce doresti sa faci peste 3 ore, focalizeaza-te pe exercitiul practicat. Observa cum respiri, cum se misca muschii si cum iti reactioneaza corpul. Fiind constient, iti vei creste eficienta exercitiilor, imbunatati performanta si evita accidentarile. Pe scurt, mindfulness-ul te ajuta sa te focusezi pe miscari si executii corecte.

Concentrarea pe tehnici de respiratie

Tehnicile de respiratie sunt obligatorii pentru gestionarea stresului si anxietatii si mentinerea unei stari optime pentru efectuarea exercitiilor. Respirand profund si controlat, nu doar ca vei reusi sa iti imbunatatesti concentrarea si performantele. Ci vei reusi sa reduci si tensiunile musculare. Vei executa in mod corect fiecare exercitiu si furniza cantitatea de oxigen de care corpul are nevoie. Concentreaza-te pe inspiratie si expiratie si urmareste fiecare miscare din corp. 

Practicarea meditatiei inainte si dupa antrenament

Meditatia este un exercitiu mental util pentru a te relaxa inainte si dupa antrenament. Te ajuta sa iti linistesti mintea, sa-ti calmezi gandurile, pentru a te concentra mai bine pe exercitiile efectuate. Practicand tehnici de meditatie inainte de antrenament, te pregatesti mental si emotional pentru efortul pe care urmeaza sa il depui. Dupa antrenament, meditatia te ajuta sa te linistesti, sa elimini stresul asociat oboselii si sa intri intr-o stare care-ti permite sa te refaci mai repede. 

Intocmai ca si alimentatia bogata in substante nutritive, exercitiile mentale sunt o componenta esentiala pentru antrenamente eficiente. Fiecare tip de exercitiu are rolul lui, ajutandu-te sa obtii rezultatele dorite. Integreaza-le in rutina ta si vei observa schimbari in bine. Nu sunt o optiune, ci o necesitate pentru a te relaxa, focusa si mentine dedicat obiectivelor tale. Nu uita ca mintea este un instrument extraordinar. Iar atunci cand este antrenata, iti va oferi doar satisfactie!

FOTO: stock.adobe.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii