Supa de ceapa este potrivita pentru serile racoroase. In combinatie cu parmezanul, supa are un gust savuros. Pentru aceasta supa poti folosi orice tip de paine doresti. De asemenea, parmezanul poate fi inlocuit cu branza de capra .
Ingrediente pentru supa de ceapa
- 40 grame unt
- 2 cepe, tocate
- 1, 5 litri supa de vita
- 200 ml apa rece
- 50 ml vin rosu
- 10 ml sos Worcestershire
- patrunjel
- 1 frunza de dafin
- paine prajita
- 100 grame parmezan ras
- paprika
- sare
- piper.
Cum se prepara supa de ceapa
Intr-o oala pune la incins untul. Adauga ceapa si lasa la calit cateva minute. Amesteca continuu. Adauga supa de vita, apa, vinul, sosul Worcestershire, patrunjelul , foaia de dafin, paprika, sarea si piperul.
Lasa pe foc pana sa in clocot. Da apoi focul mai mic. Lasa supa pe foc timp de o ora. Scoate din supa frunza de dafin si patrunjelul. Pune supa in boluri rezistente la caldura. Aseaza deasupra felia de paine prajita si preasa parmezanul ras.
Aseaza bolurile de supa intr-o tava. Da tava la cuptor timp de 10 minute.
Cum se serveste supa de ceapa
Supa de ceapa se serveste calda, cu parmezan ras.