Boli si daunatori

#insecta pe care sa nu o omori #insecta

Insecta pe care sa nu o omori niciodata! Este benefica pentru gradina si casa ta!

Multe dintre insecte ne dau batai de cap atunci cand le descoperim prin casa. Nu de putine ori ele chiar ne sperie. Oamenii fac tot posibilul sa le elimine cat mai repede. Exista insa o insecta pe care nu este deloc indicat sa o omori. 

Fiecare insecta aduce beneficiile ei in gradina ta, in curte sau in casa. Da, chiar si in casa. Exista o insecta care te poate ajuta mai mult decat crezi. Este vorba despre miriapode. Intr-adevar, pot avea un aspect infiorator. Specialistii spun insa ca ele trebuie protejate si prezinta niste argumente solide in acest sens.

Miriapodele au in general 15 picioare. Se tarasc repede, motiv pentru care sunt insecte dificil de prins precum gandacii de bucatarie. 

In realitate, miriapodele te pot ajuta sa scapi de probleme grave. Aceste insecte pot ucide daunatorii nedoriti din locuinte. Iar printre acestia se numara termitele, moliile, dar si gandacii. De asemenea, miriapodele te pot scapa si de muste.  

Miriapodele folosesc cele 15 picioare pentru a putea acapara prada. Nu doar ca le ucid, insa, spre deosebire de alte vietati, ele nu fac plase sau cuiburi prin casa. Practic, miriapodele sunt catalogate ca fiind vanatori aflati intr-o continua cautare de prada. 

Specialistii mai spun ca miriapodele nu ataca lemnul si de asemenea nu sunt nici purtatoare de boli fetale.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului