Boli si daunatori

#buruieni gazon #buruieni #gazon

Cum sa scapi de buruienile din gazon

Venirea verii inseamna mai multa relaxare, vacanta si concedii de odihna, pe care uneori alegem sa le petrecem chiar acasa. Iar acasa, ne bucuram de natura chiar in propria gradina: serile sunt racoroase, diminetile linistite si incepem sa simtim beneficiile unei gradini aranjate si ingrijite. Efortul depus de-a lungul timpului pentru a obtine o atmosfera placuta face ca fiecare mic element al gradinii sa joace rolul lui in starea noastra de bine. Gazonul este unul dintre cele mai apreciate elemente, atat prin culoarea lui invioratoare, cat si prin privelistea linistitoare pe care o ofera.

Insa un gazon frumos se obtine numai cu grija si interes acordat micilor detalii si principalelor lucrari de intretinere de care acesta are nevoie. Pe langa tundere, fertilizare, aerare, gazonul are nevoie sa fie curatat de buruieni.

Atunci cand ne asiguram ca tinem cont de toate sfaturile din domeniu referitor la conditiile de baza ale ingrijirii corecte a gazonului, buruienilor nu vor reprezenta o problema. Atunci cand aceste conditii nu sunt indeplinite corect, putem recurge la folosirea erbicidelor.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa indepartezi plantele nedorite:

1. Investigheaza-ti gazonul si descopera cu ce tip de buruiana te vei confrunta. Tratamentele sunt realizate specific in functie de planta si trebuie sa cunosti aceste detalii inainte sa pleci la cumparaturi. in ceea ce priveste speciile de buruieni, acestea se pot recunoaste desi inrudite cu iarba de gazon. Se impart in specii cu frunza lata sau specii nedorite. in functie de durata vietii, pot fi anuale sau perene, iar cel mai greu de eliminat sunt cele perene cu radacini groase sub pamant si care, desi se retrag peste iarna, ies din nou in primavara.

2. Alege tratamentul potrivit pentru tipul de planta si stadiul in care aceasta se afla. Ideal ar fi sa folosesti erbicidele primavara, inainte de sezonul in care buruienile cresc. Atunci cand acestea sunt deja rasarite, se va folosi erbicid postemergent

3. Omoara buruienile urmand cu strictete instructiunile producatorului de erbicide pe care l-ai ales. Asigura-te ca ai citit si ai inteles corect instructiunile de pe ambalaj!

4. Aplica metodele pentru mentinerea gazonului sanatos si prevenirea aparitiei buruienilor.

Aceste metode trebuie cunoscute de orice proprietar de gazon si trebuie aplicate recurent pentru a ne asigura o gradina frumoasa si estetica. Pentru a fii siguri ca gradina noastra nu va fi invadata de buruieni, exista cateva aspecte de care trebuie sa avem grija si de care iti recomandam sa tii cont:

  • Gazonul trebuie aerat si scarificat de doua ori pe an
  • Trebuie sa ne facem timp sa tundem gazonul in mod regulat
  • Asa cum noi avem nevoie de alimente pentru a trai, asa are nevoie si gazonul de un aport optim de substante nutritive
  • Apa si umiditatea reprezinta de asemenea aspecte de care trebuie sa ne preocupam constant

In concluzie, un gazon bine ingrijit nu va ridica probleme in ceea ce priveste o invazie a buruienilor, insa, in functie de diferiti parametri, trebuie sa fim pregatiti sa curatam gradina de plantele nedorite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului