Boli si daunatori

# distrugere gradina de legume #gradina de legume #gradina #pasari

Cum sa scapi de pasarile care-ti distrug gradina de legume

Indiferent unde ai gradina de legume amplasata, exista cu siguranta cel putin o specie de pasari care iti ataca legumele. Exista cateva metode eficiente prin care poti mentine pasarile in gradina, insa departe de legume. Iata care sunt cele mai eficiente.

Utilizeaza plase metalice

Poti crea bariere intre legumele tale si pasari utilizand plase de gradina. Aceasta este cea mai eficienta metoda. Poti pune bolte in forma de semicerc pe care sa intindi plasele. Acestea vor proteja legumele de pasari si alti daunatori, dar vor lasa insectele benefice sa umble nestingherite prin legume pentru a asigura polenizarea.

Poti folosi plasa din plastic pe pamant

Sarma fixata pe pamanr poate ajuta la protejarea semintelor si a tuberculilor. Pasarile vor fi oprite la timp si nu vor ajunge la ele. Pe masura ce plantele cresc poti ridica aceasta plasa si poti folosi solutia de la punctul anterior.

Foloseste obiecte care sa intimideze pasarile

Cel mai popular astfel de obiect are forma unei mingi gonflabile de dimensiuni mari, de obicei galbena cu un ochi imprimat pe ea. Aceasta se agata in gradina si se misca usor in bataia vantului. Miscarea si ochiul imprimat vor face ca pasarile sa creada ca sunt urmarite si nu vor mai veni la legume.

Obiecte din plastic mari

Multi gradinari folosesc bufinite din plastic sau soimi. Chiar si unele nerealiste au efect asupra pasarilor mici cum sunt porumbeii sau vrabiile. De asemenea, trebuie sa tii minte ca efectul se va reduce atunci cand acestea sunt permanent montate. Pentru un efect garantat, muta-le din cand in cand prin gradina, astfel incat sa para pradatori care isi modifica locatia.

Serpii din plastic sunt de asemenea o solutie buna.

Sperietoare

Sperietoarele nu functioneaza daca nu sunt mutate regulat. Poti cumpara una sau poti face o speritoare. Alege una care sa poata fi mutata dintr-o parte in alta a gradinii. Te va ajuta mult daca sperietoarea este decorata cu rosu si galben pentru ca cele doua culori sunt, conform specialistilor, declansatoare de zbor.

Utilizeaza pungi de plastic

Miscarea brusca sperie pasarile si de aceea poti folosi pungi de plastic pe care vantul sa le miste in toate directiile. Chiar daca pot parea inestetice, se vor dovedi utile. Daca pungile nu sunt o solutie buna pentru aspectul gradinii tale, vei gasi la magazin elemente fosnitoare si usoare special create in acest scop.

Foloseste CD-uri vechi si oglinzi

Poti agata oglinzi si CD-uri vechi care sa luceasca in soare. Pe langa faptul ca pasarile nu sunt fani ai miscarilor bruste, nu le plac nici luminile puternice. Un CD care reflecta lumina, in bataia soarelui, va tine pasarile la distanta cu siguranta.

Betele care scot sunete in bataia vantului

Sunetele si miscarile bruste vor goni pasarile. Exista mai multe decoratiuni numite si windchimes pe care le poti agata in copaci si vor scoate sunete specifice atunci cand bate vantul. Daca gasesti, alege unele din materiale stralucitoare pentru ca vei combina sunetele cu efectul vizual.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare