Boli si daunatori

#eliminare buruieni #substante naturale #buruieni gradina #cum sa

Cum sa scapi de buruieni cu ajutorul ingredientelor naturale

Este important ca atunci cand scapi de buruienile care te deranjeaza sa tii cont de animalele de companie si de alte elemente importante pentru casa ta, pentru a nu le face rau. Astfel ca este bine sa stii cum sa scapi de buruieni cu ajutorul indredientelor naturale.

 

Sarea

Sarea este un ingredient natural care ajuta in procesul de indepartare a buruienilor nedorite. Ea face solul unde este presarata sa nu poata sa aduca noi plante, asadar este bine sa fie pusa doar acolo unde stii sigur ca nu vei dori sa pui nici un fel de planta. Un exemplu de acest gen poate sa fie crapatura din alee sau micile spatii dintre pietrele din gradina care formeaza un drum pe care calci. Tot ce trebuie sa faci este sa presari sarea din abundenta si sa pui apa peste ea pentru a intra bine in pamant. Pentru a creste potenta poti pune si otet.

 

Otetul

Otetul are multe intrebuintari, iar indepartarea plantelor nedorite este cu siguranta una dintre ele. Astfel ca el va fi pus peste plantele pe care nu le vrei in gradina ta si le va indeparta. Insa acest proces nu este unul imediat, ci are nevoie de repetare. Pentru a creste rapiditatea efectului, trebuie adaugat un pic de detergent sau sapun, care va face mixtura sa se fixeze de planta si sa o omoare mai repede.

 

Amestecul de zahar cu ardei iute

Zaharul, la fel ca si sarea, fac solul sa fie infertil in acea zona unde a fost presarat. Insa zaharul atrage anumite insecte, precum furnicile, care vor dori sa manance particulele adaugate dulci. De aceea, poti sa amesteci zaharul cu ardei iute pentru a le indeparta din acel loc. Trebuie sa fii atent la plantele pe care totusi le doresti in preajma si la cainele tau, care, daca este in curte, va dori sa manance zaharul pe care il va gasi. Si exista riscul sa isi atinga nasul de ardeiul iute, care il va rani.

 

Malaiul sau faina de porumb

Malaiul sau faina de porumb impiedica semintele sa germineze, deci nu poate sa fie folosit pentru plantele care deja exista. De asemenea este potrivit atunci cand ai un animal de companie, care nu va fi afectat de prezenta acestuia in gradina ta.

 

Apa fierbinte

Apa fierbinte este o varianta extrem de simpla pentru a combate buruieniel nedorite. Pur si simplu poti lua un recipient plin cu apa clocotita si il poti turna asupra zonelor care trebuie indepartate. Este o varianta care nu afecteaza deloc solul sau animalele de companie. De altfel, solul din acea zona va fi fertil si va fi hidratat. Daca vrei sa indepartezi anumite buruieni care sunt rezistente, trebuie sa adaugi niste sare sau niste otet. Trebuie sa fii atent/a sa nu te atingi de acea apa. Poti purta echipament special atunci cand te duci sa arunci apa clocotita, pentru a avea o protectie in plus si a fi in siguranta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului