INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli si daunatori

#mac #plante gradina #plante otravitoare

5 plante pe care sa eviti sa le aduci in gradina ta

Plantele din lista urmatoare pot parea optiuni atractive pentru gradina ta, insa cultivarea acestora va avea mai multe consecinte negative decat beneficii. Daca vrei sa eviti ca acestea sa iti invadeze spatiul din jurul casei sau ca ingrijirea lor sa iti dea batai de cap, iata ce plante ar trebui sa te feresti sa aduci in gradina ta!



1. .ro/ .ro/ " title=" macul ">macul " title="macul">Macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia)


O planta deosebita, cu flori albastre, macul albastru himalayan este o floare pretentioasa, care va necesita ingrijiri permanente. Printre altele, aceasta trebuie plasata intr-un spatiu racoros, umbros, cu sol acid, umed, care sa nu se usuce nici macar in lunile de vara. Chiar si atunci cand ii oferi toate conditiile propice dezvoltarii, exista riscul ca planta sa moara dupa prima inflorire .


2. Fallopia (Fallopia baldschuanica)


Fallopia este o planta cataratoare, care se dezvolta rapid, putand sa atinga inaltimea de 2 metri intr-un interval scurt de timp. In pofida florilor sale frumoase, Fallopia risca sa iti invadeze gradina daca nu este supravegheata atent. Daca vrei sa iti infrumusetezi gradina cu ajutorul ei, opteaza pentru cultivarea sa in vase. In acest caz, plaseaz-o intr-un spatiu bine luminat, in sol cu turba, fertilizat cu ingrasamat organic. Pamantul plantei trebuie schimbat o data la trei ani, iar udarea Fallopiei ar trebui realizata o data la aproximativ 2 saptamani sau cand pamantul acesteia este complet uscat.


3. Scilla campanulata


Scilla campanulata (sin. Hyacinthoides hispanica) sau "clopoteii spanioli" este o planta care, intocmai asa cum ii sugereaza si numele, este specifica peninsulei iberice. Scilla campanulata este considerata o planta invaziva, datorita dezvoltarii sale rapide. In Marea Britanie, de pilda, "clopoteii spanioli" se incrucizeaza rapid cu speciile locale fapt care a dus la aparitia unei variante hibride, Hyacinthoides × massartiana, care se raspandeste cu repeziciune. In consecinta, specia Scilla campanulata a ajuns sa fie amenintata cu disparitia.


4. Chimonanthus praecox


Adesea recomandata datorita florilor sale parfumate care apar si pe timp de iarna, Chimonanthus praecox se va dovedi o dezamagire pentru gradinarii care isi doresc rezultate rapide. Planta nu infloreste decat la sapte ani de la cultivare, fapt care ar putea reprezenta o adevarata problema. In locul ei, alege sa plantezi alte flori spectaculoase care rezista si iarna, cum ar fi hortensia sau camelia.


5. Soleirolia soleirolii


O planta ideala pentru zonele umbrite, Soleirolia soleirolii se va dovedi o adevarata pacoste daca ajunge in gazonul din curte, intrucat iti va fi foarte greu sa scapi, apoi, de ea. Fiind o planta foarte rezistenta si cu un aspect deosebit, ideala este plasarea sa in ghivece. In vase de acest tip, poate capata aspect de planta curgatoare, fapt ce o face o alegere perfecta pentru ghivecele suspendate. Soleirolia soleirolii se va dovedi o alegere iscusita pe termen lung - cu conditia sa o plantezi in ghivece - intrucat face fata cu brio sezonului rece si, desi frunzele sale au de suferit, primvara isi recapa aspectul deosebit.

Sursa foto: picsofflowers.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare